Niksipirkka - ketsuppipurkki ja ifolor-kirjeet


Olen ihan aina pitänyt niksipirkkamaisista vinkeistä. Osa niistä on toki aivan turhia, mutta toisinaan taas yksinkertaisuudessaan niin nerokkaita. Viimeksi pari päivää sitten törmäsin näihin 39 loistavaan arkipäivän ratkaisuun. Osa oli entuudestaan tuttuja, mutta oli mukana uusiakin vinkkejä. Jokunen otettu jo käyttöönkin. Seuraavalla kerralla lettuja paistaessa otan vinkin numero 39 käyttöön, mikäli vain saadaan siihen mennessä ketsuppipurkki tyhjäksi.

Näin säästeliäänä ihmisenä sitä toki pyrkii itsekin kierrättämään ja keksimään tavaroille uusia käyttökohteita tai jollekin tarpeelliselle esineelle halvempaa korviketta. Lääkepurnukoita on tuunattu lasten kynätelineiksi, korurasioiksi, hamahelmipurkeiksi, jne. Hamahelmi-askarteluista päädyttiin laittamaan silitety versiot onnittelukorttien koristeiksi. Näin saadaan samalla kivaa askarreltavaa lasten kanssa ja muisto, jota ei tarvitse heti heittää roskiin. Niin. Ja se mahdollinen syntymäpäiväkortti. Pikku kivaa puuhaa siis koko perheelle. Ja näitä voi tehdä aina pikku hiljaa.

Sain tänään viimein aikaiseksi laittaa esikoisen ensinmäisen vuoden kuvat albumiin. Johan ne kolme vuotta ennättikin makoilla ifolorin kirjekuorissa. Vanhempi lapsista halusi myös koko päivän kokeilla Tiimarin poistomyynnistä ostettua tuliterää sydänleikkuria. Ja tadaa, taas on meillä askartelumateriaalia valmiina. Ifolorin värikkäät paksut kirjekuoret pääsivät siis leikeltäviksi. Nyt on monenväristä kivaa sydäntä askarteluun eikä tarvitse niitä alesta ostettuja pahveja käyttää tuohon tarkoitukseen.

Yksi hyvä vinkki tuli tuttavalta ennen joulua, mutta vieläkään en ole päässyt näkemään (onnistunutta) lopputulosta. Hänellä oli aivan valtavan kauniit jäälyhdyt. Erivärisiä neliskanttisia tuikullisia jäälyhtyjä. Vnkkinä skäski täyttämään 1,5 litran maitopurkit vedellä ja lirauttamaan eri purkkeihin eri väristä vesivärivettä. Heti täyteltiin vanhimman lapsen kanssa purkkeja. Vaan kuinkas kävikään. Siitä alkoi plussakelit ja vielä tänä päivänäkään nuo 10 maitopurkkia eivät ole pihalla jäätyneet lyhdyiksi asti. Ehkä joskus.

Kannattaa toki tsekata myös nämä ruokasoodan käyttövinkit, jos et ole niihin (kaikkiin) vielä törmännyt: Ruokasooda on kodin superaine ja Ruokasoodalla puhdistuu kaikkiMitä vinkkejä sinulla olisi? Entä mitkä vinkeistä olivat mielestäsi parhaat?

Kommentit

Suositut tekstit