Mielensäpahoittaja (Ainekirjoitushaaste)

Kupla -blogin Paula antoi seitsemänneksi ainekirjoitushaasteen aiheeksi Mielensäpahoittaja. Paulan blogista löytää myös muut aineet ja kirjoittajat. 


Meissä jokaisessa asuu pienempi tai isompi mielensäpahoittaja. Minulle mielensä pahoittaminen näissä yhteyksissä tarkoittaa enemmänkin ärsyyntymistä ja vastareaktiota jollekin asialle. Ei siis varsinaisesti pahaa mieltä ja peiton alle vaipumista nenäliinapaketin kanssa. Ja myönnän: Olen taitava ärsyyntymään toisten sanomisista tai tekemisistä. En ota sitä henkilökohtaisesti, mutta tykkään väitellä, kirjoitella ja haastaa erimieltä olevaa.

Ehkä viimeisin asia, josta olen olen ärsyyntynyt (ja joka jotenkin liittyy lapsiin ja vanhemmuuteen tämän blogin hengessä), on se kun eräs totesi nimi-ikä-ammatti-esittelyn jälkeen "No ehkä sinä voit joidenkin kotiäitien äänet saada". Ja kuinka moni asia tuossa lauseessa ärsyttikään. Ennakkoasenne ensinnäkin. Luulisi, että jos on ehdolla eurovaaleissa, kannattaisi ehkä ensiksi miettiä onko henkilöllä jotain muutakin taustaa kuin vanhemmuus. Ja ennen kaikkea, mitä asioita hän haluaisi ajaa. Olisiko jotain sanottavaa?

Ärsyynnyn myös sukupuolittelusta: "Miehet sitä, naiset tätä." Kotiäitien vähättely ei minusta tässä liity sukupuoleen, yhtä lailla olisi varmasti kyseinen henkilö vähätellyt koti-isää. Se mikä harmittaa, on kotona olevien vanhempien ajattelukyvyn vähättely. Ikään kuin kotona olo tekisi aivottomaksi (no, gröhöm, toki sitäkin, mutta se onkin kokonaan toinen aihe se). Ikään kuin kaikki kotona olevat vanhemmat olisivat yhtä suurta massaa, jotka tekee samanlaisia asioita ja ajattelee kaikesta samalla tavalla. (Ja khih, tässä kohtaa joku on varmaanunohtanut kaksplussan mammapalstan.)

Ei. Me kotiäidit ja -isät ajattelemme kukin omalla tavallemme. Ja ei, kotona olo ei tarkoita sitä että aivoja ei olisi tai etteikö niillä saisi aikaiseksi jotain muutakin kuin vaihdettua vaipan ja laulettua "olen omena".

Näitä kommentteja on tässä kampanjan aikana jo tullut jonkin verran. Vähättelyä. Tai sitten joku on alkuun jakanut esitettäni "ota tästä nätti kuva" -mainoslauseella. Onneksi. Onneksi vielä, kun saan suuni auki, ihmiset yllättyvät pääsääntöisesti positiivisesti, minkä jälkeen esitteitä on jaettu myös mainoslauseella "Tässä on fiksu ehdokas". Niin. Kyllä tämä melkoista itsetuntoa toki vaatii näin "vain" kotiäitinä lähteä ehdolle. Pakko tässä on ollut oppia kehumaan itseään. Ja tiedättekö? Se on tehnyt hyvää. Suosittelen lämpimästi meille kaikille huonosti nukkuneille, väsyneille, aivokapasiteetin vajaakäytöllä kulkeville talouskoneille.

Varokaa vain, kun saamme aivokapasiteetistä lisää osia käyttöön, 10 prosentin tehosta 70 prosentin käyttöön on jo huima lisäys! Sitä odotelessa. (Niin tällä 10 prossallakin pärjää kyllä.)

Kommentit

  1. Vähättely! Se on maailman rasittavin tauti! Onnea vaaleihin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula :) Ja kyllä, vähättely varmastikin pääsee top 10 "tautiluokitukseen" :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit