Ristiäissuunnitelmia

Tarkoitus on vielä käydä ristiäisten ja nimenantojuhlan perinteitä ja elämänkatsomuksiin liittyvää asiaa läpi erikseen toisessa postauksessa. Nyt ihan vain kevyttä hömppää juhliin liittyen. En ole juhlajärjestäjätyyppiä, mutta kun kumminkin syötävää on tarkoitus laittaa ja ristäiset pitää, halusin nyt kolmannella (ja viimeisellä) kerralla miettiä asiaa vähän enemmän. Kakusta se taas lähti.

Esikoiselle tein vaaleanpunaisista vaahtokarkeista vaahtokarkkimassin, jonka taitelin kakun päälle muiden koristeiden kera. Samalla kakun väristä tuli teemaväri pöytäliinaan ja muihin ruokiin. Keskimmäiselle tein kakkuun vihreän sokerimassapäällysteen. (Teen erikseen postauksen niistä harvoista kakkutekeleistä, jotka oeln tehnyt mm. ristiäisiin ja meidän häihin.)

Blogeissa on pyörinyt tosin kivan näköisä kattauksia herkuista ja juhlien koristeista. Olen pyöritellyt asiaa samalla, kun olen kuorinut pottuja ja ripustanut pyykkiä ja nyt alkaa olla värit ja kuviot selvillä - ja tällä kertaa tehdään kutsukortitkin. Ei niitä tosin montaa tarvitse tehdä, kun kutsutaan miehen ja minun sisarukset, vanhemmat ja isovanhemmat.

Niin kakku, ilmapallot, kakku, herkut, pillit, kutsukortit kuin vaatteetkiin on tarkoitus muodostaa mustavalkoisesta ja oranssista, raidoista ja tähdistä. Kaikki on tarkoitus tehdä itse, myös omat ja lasten vaatteet - ja se kakku. Pillit, tarrat, servetit puolestaan on tarkoitus löytää joko marketista tai jostain nettikaupasta. (Kuvat joskus tallennettu googlesta inspiraatiokansioon.)

Sinivalkoinen naisten raitamekko kuva napattu HerSecretilta. Tämän haluaisin tehdä tosin mustavalkoisena ja niin että yläosa ja alaosa ovat erillisiä, jotta toimivat kätevästi myös imetysvaatteena. Vauvalle haluaisin kasteen jälkeen vaihtaa päälle jotain kevyempää, esimerkiksi oranssin röyhelöpaidan (kuva huuto.net -sivulta pomp de luxin paidasta) ja mustat sukkahousut (lipastossa). 

Esikoisella on kaapissa tyllihame (kuva huutonetistä), mustia tiukkoja housuja, mustia löysä housuja, ja seepraraitainen tunika. Raidallisia ja oransseja vaatteita on taroitus myös ommella. Kuopukselta löytyy mustia tiukkoja ja löysiä housuja ja valkoinen röyhelöpaita. Oranssi kraka olisi minusta myös kiva esimerkiksi tuohon valkoiseen röyhelöpaitaan. Nämä oranssivalkoraitaiset housut ja mustavalkoraidallinen paita olisivat myös kivoja.

Entä teillä? Millaisia ristiäis/nimiäisjuhlia olette pitäneet tai minkälaisia on suunnitelmissa?
Kuinka isot juhlat, mistä kakut ja tarjoilut, oliko koristeita?

Kommentit

 1. Hienot suunitelmat, tosin oranssi ehkä muistutta vähäsen halloween juhla myös. Mutta ei haittaa, kiva joka tapauksessa, itse tein pelkkä kotona tarjoilut, mutta tein kaikki ruuat ja kakut ihan itse. Aika rankka homma sellainen... Mutta oli kiva kastejuhla.., jo puoli vuotta sitten.
  Meillä olit molemman laosen ristijäiset samalla. Mutta en ehtinyt nyt kaikkea koristeluja miettiä. Yritin vaan tehdä kattauksen. Ja sellaisen simppelin vielä. Valkoinen on hyvä väri :)

  Tein myös pari postausta siitäkin:

  http://minajamuud.blogspot.fi/2014/02/ristimine-1022014.html

  http://www.minajamuud.blogspot.fi/2014/02/ristimine-osa-2.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu vähän että miten tuota oranssia yhdistelee. :) Minusta se on kumminkin värinä paljon pirteämpi ja raikkaampi kuin pinkki ja vaaleansininen. Ja noi mustavalkoraidalliset tai pilkulliset jutut piristää myös. Toki sitten jos laittaa esim musta-oranssiraidallisia tai kuviollisia sekaisin, siitä tulee enemmän halloween-fiilis (minä/me ei tosin ikinä olla vielä vietetty halloweenia). Mutta jotenkin tuo mustavalkoista sekaisin ja pieniä yksityiskohtia oranssia yksinään tuntuu ihan eriltä. Tai se että on esim. valko-oranssi-raidalliset vaatteet tai pillit kuin jos olisi musta-oranssiraidalliset. Eli kumminkin pohjavärinä ja vallitsevana värinä valkoinen - ei musta tai oranssi. Säilyy sellainen raikas tunnelma. :)

   minäkin leivoin itse sekä esikoisen että keskimmäisen ristiäisiin suurimman osan. Esikoisne juhliin äitini leipoi myös ja toi keksejä ja keskimmäisen juhliin leipoi minun ja äitini lisäksi anoppi, käly, lanko ja mummi. Joten kun jokainen toi vähän jotain, oli paljon syötävää muttei kellekään liikaa hommaa. :) Samaa ajattelin kysyä nytten. Itse teen kakun ja siihen koristelen nimen, mutta muuten ei väliä kuka leipoo mitäkin.

   Poista
 2. Oi sinähän jaksat panostaa tosissaan ristiäisiin! Hyvät on suunnitelmat :) Jaksaisinpa minäkin tehdä vaatteista lähtien kaikki itse. Sinulla pitää olla tosi hyvät kädentaidot! Ihana olisi tehdä kaikkea, mutta tuntuu ainakin näin loppuraskauden aikaan, että haluaa päästä kaikesta mahdollisimman helpolla :D Nyt olisi pojankin 4-v synttärit parin viikon päästä ja niihinkin kävin tilaamassa jo leipomosta kakun. Varmaan vauvan synnyttyä motivaatio leipomiseen ja kaikkien juhlallisuuksien järjestelyyn on vielä enemmän kateissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmina, tässä on suunnitelmia, inspiraatiota ja ideoita. Toteutus onkin sitten kokonaan eri juttu :D

   Samoin tuo vaatepuoli on vähän niin ja näin. Toisella sohvalla odottaa läjä kankaita, nojatuolin päällä on kasa puoliksi ommeltuja. Joskus olisi hyvä saada valmistakin. Nyt hiukan rajoittaa (bloggaaminen) se että viinimarjasato pitäis jossain välissä kerätä pois! Tänään sain jo aloitettua ja keitettyä yhden kattilallisen (en omista mehumaijaa) punaviinimarja-raparperimehua ja toisen kattilallisen puna-mustaviinimarjamehua.

   Mutta joo, ei nyt ole rahaa ostella kankaitakaan, saati sitten pillejä ja servettejä, että katsotaan. Vielä pitäisi yksi satsi ostaa lääkkeitäkin omaan piikkiin ennen kuin kelan lääkekatto tulee vastaan. :)

   Niin ja siis leipomuksiin aion pyytää lasten sedältä, enolta, täteiltä, mummoilta apua. :) Jos taas jokainen tuo yhden jotakin lajia syötäväksi kelpaavaa, niin se on ihan hyvin se. Niin ja jokin ruokaisampi pitää myös olla tarjolla, kun tulevat 2-4 tunnin matkan päästä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit