Tule hyvä kakku

Juhlissa on aina kakku ellei useampi. Niin myös meillä, vaikken itse täytekakkuja syökään. En varsinaisesti pidä leipoimisesta, mutta ne harvat kerrat, kun täytekakun teen, haluan tehdä hyvin. Sama pätee ompelemiseen. En varsinaisesti nauti ompelemisestakaan ja vaadin itseltäni lähes täydellisyyttä. Silti vaikka olen olut peruskoulun teknisessä työssä.

Nautin sen sijaan työntuloksesta - etenkin jos siihen on mennyt aikaa ja hermot. Tässä muutama kuva leipomistani kakuista. Aarrearkkukakku oli kuopuksen yksivuotiskakku. Päällyste on suklaan ja lakritsin makuista sokerimassaa. 

Nallekakku on myös ristiäiskakku kermavaahdolla, marsipaanilla ja itse tehdyllä sokerimassanallella. Vaaleanpunaisen teeman ristiäiskakut ovat jokainen erilaisia. Iso valkoinen kakku on perus vaalea mansikkatäyteklakku kermavaahdolla ja marsipaaninauhalla. Vaaleanpunainen kakku hieman pienempi unelmakääretortun ohjeella tehty ja sokerimassalla päällystetty. Koristeena itse väkerretty vauva marsipaanista. Pienempi kakku on gluteeniton, mutta muuten samanlainen kuin isompi.

Hääkakkujen pohjat on tehnyt serkkuni ja äitini, he myös laittoivat kermavaahdon valmiiksi ja minä tein sokerimassasta ja lakritsiväristä reunat. Joten kolmannellekin haluan väkertää jonkin kivan näköisen kakun. Tai kivan omasta mielestäni, vaikka hermot menisi ja toiset olisivat eri mieltä.

Pidätkö sinä leipomisesta tai ompelemisesta?
Tai harrastatko niitä silti, vaikka se osittaista pakkopullaa olisikin?

Kommentit

 1. Hahaa, tää oli mun suosikki: "Nautin sen sijaan työntuloksesta - etenkin jos siihen on mennyt aikaa ja hermot." :D

  Mä tykkään joo leipoa. Se on ehkä osittain sellaista tietynlaista aivot vapaalle-touhua. Aina ei urheilu auta nollaamaan. Ja on ihan hauska kokeillakin kaikennäköistä uutta. Tekniikoita että makuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo sama pätee lastenkasvatukseen. Vaadin itseltäni täydellisyyttä (no, en nyt sentäs, mutta sinne päin) ja toivon mukaan voinen joskus nauttia työn tuloksista - etenkin kun siihen on mennyt aikaa ja hermot! :-D (Tätä ei saa ottaa liian vakavasti.)

   Nojoo, minustakin on kyllä kiva kokeilla erilaisia juttuja ja omia rajoja, vaikkei tosiaan sen enempää leipomiseen kuin ompelemiseenkaan ole koulutusta. Ja toisaalta, itse tekemällä saa edullisemmin ja välillä jotain erilaista ajanvietettä opiskelun, kokoustamisen ja sen perusarjen lisäksi. :) (Ja jospa lapsiinkin saisi istutettua itsetekemisen halun - ja sen että periksi ei pidä antaa vaikka lopputulos olis paska.)

   Poista
 2. Vautsi, on kyllä onnistuneita kakkuja! Huomaa, että teet sitten viimeisen päälle kun alat tekemään! Sinähän voisit tehdä noita myyntiin asti ;) Itsekin tykkäisin tehdä kakkuja, jos lopputulos olisi aina onnistunut. Mutta olen luovuttanut siinä parin viimesimmän yrityksen jälkeen, kun kaikki meni ihan päin honkia ja samalla rahalla olisi saanut jo tilattua kaksi valmista kakkua, mitä meni epäonnistuneeseen yritykseen. Ehkä tekniikoihin enemmän perehtymällä kakut alkaisivat onnistumaankin ja sitä voisi taas innostua, kun saisi miellyttävän lopputuloksen edes kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljon toki olis vielä parantamisen varaakin. Ullan unelmaleipomolle ja Kinuskikissalle annan kyllä täyden kympin! :) Kieltämättä on mukava katsoa mm. heidän tekeleitään ja ottaa sieltä ideoita, vaikka sitten itse tekemisestä en niin pidäkään. Ja mun mieli ei vain taivu ostamaan kaupasta valmista kakkua. Ainakin olen kuvitellut, että ostokakut on melko suolaisissa hinnoissa. Siis jos haluaa sellaisen koristellumman. :) Toki äkkiä noista tarvikkeistakin tulee kakulle hintaa, vaikka itse tekisi.

   Mutta tällä ajan käytöllä ja näillä hermoilla ei kannata kyllä minun itse myyntiin tehdä :D

   Poista
 3. Onpas upeat tarjottavat, nallekakku varsinkin oli suloinen! Olet kyllä taitava :)

  Omista lempipuuhistani yksi on leipominen, tosin välillä toivoisin että sille olisi enemmän aikaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja mukavaa että olet löytänyt leipomisesta itsellesi mukavaa tekemistä ihan kokonaan. :) Itse kaipaisin nyt aikaa ompelemiseen, mutta marjanpoiminen ja kaikki muu tuntuu nyt vain vievän aikaa, että oikein mitään ei ehdi.

   Ps. Laittakaa ihmeessä teidänkin leipomuksista kuvia! :)

   Poista
 4. Hienoja kakkuja :)

  Mä pidän välillä leipomisesta. Sillon kun ei oo pakko leipoo, vaan alan leipoon vaan siks kun nyt just huvittaa, niin se on kivaa. Mutta muuten juhliin leipominen, välillä kiristää mun hermoja.
  Mä leivon juustokakkuja ite, mutta täytekakun tilaan aina jostain leipomosta lapsille. Muut piirakat yms. leivon sitten myös ite,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna.

   Ja tuo onkin just hyvä, että leipoo silloin kun se tuntuu hyvältä. :) Paljonko muuten ostokakut maksaa? Ja minkälaisia ja millaisesta liikkeestä olet ostanut?

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit