Alemmuuskompleksi - Oululaisbloggajien treffit


Kuvasta puuttuu kuvanottaja eli Mette, minut löytää mahan kanssa oikealta.
(c) Mette
(c) Tiina
Lumenen ilmaiset tuotepaketit. Kuva (c) Tiina.
1Bar ja seitsemän nopean bloggaajan omat drinkit. Minäkin sain omani. Kuva (c) Mette.
Oululaisten bloggaajien elokuun tapaaminen sai jatkoa eilen illalla, kun tapasimme osan porukkan kanssa Sitan kämpillä. Sita oli myös saanut hankittua paikalle tuotenäytteitä ja ilmaisen baarikierroksen 1Bar:ssa.

Alemmuuskompleksi. Se varmaan vaivaa meistä aika monia. Sama fiilis oli itsellänikin, kun pyysin lupaa liittyä Oululaisten bloggaajien joukkoon elokuusa. Että lasketaanko tätä nyt edes oikeaksi blogiksi? Ja kehtaanko lähteä tapaamiseen? Jo ensimmäinen tapaaminen osottautui positiiviseksi kokemukseksi. Kaikki erilaiset ihmiset erilaisine blogeineen tuntuivat olleen yhtä tervetulleita. Ei ollut väliä sillä onko kaksi, kaksikymmentä, kaksisataa vai kaksituhatta blogilukijaa.

Kävimme läpi esittelykierroksen: Nimi, ikä, blogi, mitä tekee, mistä tulee. Jännitin ja aloin taas omalla vuorollani viimeisenä puhua nopeammin kuin normaalisti. Taas, vaikka jo keväällä vaalikiertueen aikana esittelyni ja asiani kertoessa isommallekin yleisölle olin päässyt jännityksestä eroon.

Mutta kun se alemmuuskompleksi. Toisilla on hienoja lifestyle -blogeja, hienoja vaatteita, hienoja kampauksia, meikkejä - ja heillä on toisensa lukijoinaan. Ja sitten sekaan puskee tällainen vähän vanhempi isomahainen mammabloggaaja, tylsä poliitikon nysä ja shoppailua vihaava suorasanainen pessimisti. Vähemmästäkin iskee alemmuuskompleksi.

Ei kun yli vaan. Oli mukavaa, juttua löytyi blogeista aina syvällisempään. Kaikkien kanssa ei tokikaan ennättänyt jutella, mutta joitakin jäi mieleen ja ehdottomasti haluaisin tutustua lisää. Myös herkut tekivät tehtävänsä ja jossain vaiheessa jopa tämän kokoinen maha alkoi tuntua täydeltä. Oli ihana viettää iltaa vielä ennen vauvan syntymää. Voi nimittäin olla etten ihan heti irtaudu vauvasta yhtä pitkäksi aikaa - ellei ole pakko.

Paikalla oli lisäkseni kolme muuta äitiä: Nana, Tania ja Vilma. Sekä sen lisäksi joukko mielenkiintoisia ja erilaisia muita bloggaajia kuten Sarianna, Essi, Anni, Mella, Sita, Mia Maria, Merja, Jarno, Nina, Tiina, Heidi, Elisa, Enni, Roosa, Emilia, Jozella, Anni, Reetta, Tiina, Jenna, Mette, Laura. (Pahoittelut, jos joku jäi listasta pois, huikatkaa ihmeessä, niin täydennän.)


Millaisia blogeja seuraat? 
Entä tuleeko sinulle alemmuuskompleksi-tunnetta toisten blogeja seuratessa?

Kommentit

 1. Voi kun näyttää ja kuulostaa kivalta!

  Mäkin haluaisin nähdä blogi-ihmisiä oikeasti, mutta tuntuu, että alueellisin kriteerein ei ainakaan kovin suurta poppoota saataisi aikaan (tai sitten arvelen väärin). Genrekriteereistä puhumattakaan. Tiedän kyllä, että samanlainen alemmuuskompleksi mullekin iskisi, jos joku jossain huhuilisi, että onko halukkaita osallistumaan e-p:n alueen blogitapaamisiin. Varsinkin, jos tiedän, että kutsu koskisi muitakin, kuin kulahtaneita mamablogi-ihmisiä. (=Haaste heitetty mahdollisille e-p:n bloggailijoille. ;D)

  Sinä kyllä sovit joukkoon hyvin pallomahoinesi ja muutenkin coolina. Ja blogisi on kiinnostava ja ajatuksia/keskustelua herättävä, älä suotta kompleksoi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Heidi Pii. :) Voi, sun täytyy perustaa EP:n bloggareiden ryhmä ja mainostaa sitä. Oon ihan varma, että sinnekin pikku hiljaa tipahtelisi porukkaa ja saisitte jotain järjestettyä. Ja ihmiset voi tulla tosi hyvin toimeen, vaikka olisi eri genreiset blogit ja vaikkei normaalisti edes lukisi sitä toisen tyyppistä blogia. Mutta sitten on kumminkin taas aivan eri lukea sellaista itselle vieraampaa blogia, jos tuntee henkilön. Siitä välittyy kumminkin toisenlainen kuva sen kautta. :)

   Poista
 2. Varmaan itse kukin tuntee joskus ettei pärjää muille ja varsinkin kun tässä maailmassa on niin paljon toinen toistaan erikoisempia blogeja! Mutta oon huomannut sen, että kun toteuttaa sitä omaa juttuansa, niin kyllä sitä silloin osaa antaa oikean kuvan itsestään eikä matkimalla muita! Ja jos lukijoista puhutaan, niin kyllä sellainen tietynlainen lukijakunta rakentuu ympärille juuri sen ansiosta, että mitä ne blogissa näkevät.

  Hyvin sovit joukkoon masuines! Kaikkia meitä kuitenkin yhdistää ihanasti se bloggaus, oltiin sitten minkälaisesta tilanteesta itse tai muuta sellaista. :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mella kommentista ja oli mukava tavata sinutkin, vaikkei taidettukaan ennättää jutella oikeastaan missään välissä. :) Ja uskoisin myös, että jokaisella tulee noita hetkiä ja tunteita. Ja niin kuin itsekin järjellä ajattelee ja ajatteli silloinkin, ettei sillä ole väliä montako lukijaa ja minkälainen blogi ja ihminen, niin jännä kuinka silti rupesi jännittämään ja tuli sellainen olo.

   Ja minäkin tosiaan pidän blogia ensisijaisesti omana ajatusten purku (oksennus) paikkana ja siksi blogini on sitä mitä on. :) Sitten on vielä ne toiset ajatukset, jotka liittyy enemmän poliittiseen päätöksentekoon ja niistä bloggaan muualla ja kirjoittelen lehtien mielipidesivuilla. Paikkansa kullekin. Jokainen omaan tahtiin.

   Toivottavasti nähdään jossain välissä ja päästään myös kunnolla juttelemaan!! :) (Siihen asti pitänee käydä kurkkimassa blogista kuulumisia puolin ja toisin) :D

   Poista
  2. Ihan pikaisesti syönnin yhteydessä vaihdettiin pari sanaa. :D Niin! Turhaan arvostelee itseään ja blogiaan. Toivottavasti kukaan ei saanut minusta mitään hirveää kuvaa blogini perusteella sillä vaikka siellä lukijoita on, niin ei se tarkoita etteikö minua jännittänyt kyseinen tilanne ja voi pojat kuinka jännitti! :D

   Mahtavaa eli tykkäät tosiaan bloggailla kun sulla on toinenkin paikka missä purat ajatuksiasi! :)

   Eiköhän me tulla näkemään useampaankin kertaan, ainakin toivon niin! Ja toki blogien kautta, jos ei muuten. :D Tsau! <3

   Poista
  3. Joo, aika pikaisesti tosiaan. Vaikka itsehän istuin siinä herkkujen ääressä yhden, jos toisenkin tovin! :D Ja en tiedä pitäisikö näiden tapaamisten perusteella vetää vielä minkäänlaisia johtopäätöksiä kenestäkään. Pitäisi tosiaan ennättää kunnolla jutella. Eikä minulle ainakaan jäänyt sinusta mitenkään ylimielistä tai muunkaanlaista kuvaa. Se ehkä olisikin ollut jos olisi pitänyt kertoa bloginsa ilmottautuneiden lukijoiden määrä. :D (Ja olisiko se lukijamäärän ilmoittaminen mennyt vertailuksi ja selittelyksi.. kyllä minäkin, ja kyllä minullakin olisi, ja en minä ja aiemmin minullakin oli niin ja niin paljon..)

   Ja mietin kans, että minkähänlaisen kuvan musta sai. Jo pelkästään sen alkuesittelyn perusteella. Esim. tuo politiikkapuoli. Jääkö sen mainitsemisesta joku negatiivinen leima tai sävy? Yritinkö sillä pönkittää sitä, että kyllä minäkin jotain olen tässä elämässä tehnyt - tai ainakin yrittänyt..? Huoh, joo nyt pohdin taas liikaa. :D

   Mutta joo, toiseen kertaan <3 :P

   Poista
  4. Mulle ainakin jäi susta hyvä kuva! Älykkäältä ja määrätietoiselta vaikutat eikä politiikka ainakaan negatiivista sävyä tuo mukaan, päinvastoin :) Oli kiva ehtiä ees vähän porista sunkin kanssas ja ens kerralla onkin hyvä jatkaa siitä.

   Poista
  5. Kiitos, Anni. Samoin mulle jäi kans susta tosi fiksu ja kiva kuva. :) Ja ens kerralla tosiaan lisää - ne pikkujoulut tosin taitaa mulla jäädä sattuneista syistä väliin. Mutta tuskinpa sekään jää viimeiseksi kerraksi, kun näitä järjestetään!

   Poista
 3. Ihana kuva sinusta! :) Oot niin tyylikkkäänä siellä joukossa!

  Mahtavia tuollaiset tapaamiset, muakin moinen houkuttelisi täällä päin, mutta en sitten tiedä kuinka laajalta alueelta bloggaajia pitäisi koota. Kuitenkin pikku paikka tämäkin, en itse asiassa tiedä kenenkään muun tällä paikkakunnalla bloggaavan. Toki Keski-Pohjanmaalta noin muuten bloggaajia löytyy paljon... :)

  Mä en huomaa, että alemmuuskompleksi iskisi muiden blogeja seuratessa mutta kyllä joskus tulee ihaillen katsottua muiden (muunmuassa sinun) blogitekstejä ja mietittyä, että miksei sitä itse osaa kirjoittaa yhtä hyvin. Omia kirjoituksiaan kun tarkastelee monesti aika kriittisesti. Uskon, että kaikilla bloggaajilla on samanlaisia ajatuksia aina välillä. Toisaalta oman blogin kriittinen tarkastelu on hyväkin asia; eipähän rapaudu kokonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Koitan nyt ottaa kehun vastaan enkä urputa. :) Tania kirjoittikin aiemmin blogissaan noista kehujen sanomisista ja vastaanottamisesta. Ja mulla on tässä kylläparantamisen vara. pari kehui vatsaakin ihanaksi niin heti olin latistamassa ja lyttäämässä kehut. Muistin sitten tuon Tanian tekstin ja kävin erikseen vähän myöhemmin kiittämässä. :D Eli kiitos.

   Eiköhän kp:ltäkin pikku hiljaa löytyisi ryhmään osallisia. Aika moni pikkupaikkakuntalainen, kun kumminkin ehkä koittaa pitää jonkinlaista anonymiteettia yllä, niin ei välttämättä heti edes hoksaa, että toinen saattaakin asua ihan vieressä. Esim. itse kirjoitin aiempaa blogiani anonyymisti, joskin sen blogin lukijat, jos on eksyneet tänne (ilmeisesti ainakin pari) niin ovat kyllä tunnistaneet minut. :)

   Ja luinkin tuosta alemmuusjutusta sun blogissa sen vaatepostauksen yhteydessä.. että tunnenko esim. itse huonommuutta kun en osta, en kuvaa enkä postaa hienoista lastenvaatteista. Tunnenko itseni sen takia huonommaksi ja arvostelen (ainakin mielessäni) niitä, jotka niin tekevät...? :) Vaikka siis koitankin asiaa perustella omalla ideologialla ja omilla mielenkiinnonkohteilla ja toisenlaisilla elämänvalinnoilla. Sillä samahan periaatteessa pätee tosiaan esim. lifestyle-blogeihin muutenkin.

   Ja joo, omaa blogiaan ja etenkin itseään on hyvä tutkiskella kriittisestikin aina tasaisin väliajoin. :)

   Poista
 4. Joo on alemmuuskompelksi... En varmaan uskaltais mihinkään live-juttuun lähteä. Jo ihan kamala alemmuuskompleksi, kun liityin yhteen facebookin blogiryhmään. Kun mun blogi nyt vain on vähän tollanen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasis, höps, mukaan vaan ihan livetapaamiseenkin! ;) Ja nyt kyttäät tässä, että josko oman alueen bloggareista joku aikoo pistää fb-ryhmän pystyyn niin etit sen ja liityt sinnekin! Ja sun blogi on just hyvä!

   Poista
 5. Voi tuota sinun massua! Oon vieläki yhtä innoissaan siitä ku lauantaina ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen hämmennyn näistä kommenteista :D Sita tais olla ensimmäinen, joka tuli mahaa kehumaan - ja kuten tuossa yllä jo kommentoin niin kävin sit erikseen kiittämässä kehuista, kun ensin lyttäsin ne. Eli kiitos Essika <3 Kohta saanki pitää sit vaikka samanlaista kivaa hupparimekkoa, mikä sulla oli!

   (Mutta sitten tuleekin jo ikävä tätä mahaa.. itse asiassa viime päivinä olen herännyt itsekin ihastelemaan tätä ensimmäistä kertaa peilin edessä ja huokailemaan ja nyyhkimään, että niinpä.. viimeistä kertaa.. nyyh.)

   Poista
 6. ... Ja tosiaan, uudestaan vain vastaavia iltamia! Voi tosin olla, etten nyt vauvan syntymän jälkeen ihan heti ole tulossa mukaan. Mutta en vielä lyö lukkoon mitään. Tai sitten otan vauvan mukaan - saako niin tehdä? :D

  VastaaPoista
 7. Voi sinua! :) Myönnän kyllä, että välillä tulee itsellekin tuollainen alemmuuskompleksi -olo, kun alkaa vertaamaan itseään muihin, vaikka eihän niin kannattaisi tehdä. Kaikki me ollaan omia ihania yksilöitä blogeinemme :)
  Oli kyllä tosi mukava nähdä sinuakin lauantaina Elina! Ja paljon paljon tsemppiä, voimia ja kaikkea hyvää huomiselle!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, Nana, että piilottelin vähän pidempään tätä sun kommenttia. :) Kiitos tsempeistä ja ehdottomasti odotan sinunkin näkemistä uudelleen! Meidänkin pitää kyllä tavata - vaikka mammaillen!

   Poista
 8. Mekäänei hirveesti ehditty juttelemaan, mutta vaikutit tosi kivalta! :) Ja mun puolesta vauvankin saa ottaa mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, samat sanat, minusta sinäkin vaikutit mukavalta! :) Uusia treffejä odotellessa.. ja treffien ajankohdan ja tilanteen suhteen katsotaan tuunko yksin kaksi vai jätänkö nyt alussa kokonaan väliin.

   Poista
 9. Vaikka ei taidetukaan ehtiä juttelemaan sen kummemmin, niin mulle jäi jotenkin tosi ihana kuva susta ja siitä, että jaksoit masusta huolimatta hengailla mukana iltaan asti ! Toivottavasti vastaavanlainen ilta on tulossa vielä toistekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sarkku, samoin susta jäi tosi mukava kuva :) ja eiköhän näitä iltoja tule! Te muut nyt ainakin menette sinne sitan järjestämään juttuun ja pikkujouluihin jajaja.. :) Minäki tuun sitten joskus taas.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit