Onnellinen ja väsynyt

Ei millään uskoisi, että kello on vasta puoli yhdeksän. Olen ihan naatti. Loppu. Väsynyt. Toisaalta, onko ihme? Yöt menee imettäessä (en valita) ja muutaman kerran herätessä, kun isommat kömpii viereen/ samaan sänkyyn (en valita tästäkään) ja päivät on pitkiä ja täynnä tekemistä (edelleen, en valita). 

Päästiin keskiviikkona yöksi kotiin vauvan kanssa, mutta ollaan käyty osastolla verikokeissa. Tänäkin aamuna noustiin vauvan kanssa kukonlaulun aikaan, jotta oltiin 7:55 labrahoitajaa vastassa osastola. Samalla otettiin vauvan paino, joka on hienosti ollut jo viikon kasvusuunnassa. Niin. Ja minun tikit poistettiin. Hurjaa. Niin se aika vain rientää.

Päivällä sitten soittivat labratuloksista. Käyrä näyttää tasaiselta ja on hieman kääntynyt laskuun, joten labraseurannat lopetaan ja siirrytään neuvolan palvelujen pariin. Hurraa! Ja samalla silti niin haikeaa. Tämä raskaus ja synnytys on kyllä tehnyt tästä äitistä itkupillin. Toki olin sitä esikoisen syntymän jälkeenkin, mutta tapahtumat painii niin eri sarjassa etten nyt laske sitä mukaan ollenkaan. Tosikoisen kanssa tämmöistä itkuisuutta ei ollut. 

Itkettää, kun en jäänyt juttelemaan kotiutuessani törmänneeseen lääkäriin, joka on auttanut minua nämä vuodet. Itkettää, kun oman rintapumpun venttiili jäi ja katosi sairaalaan kotiin lähtiessä. Itkettää, kun puoliso kuvasi liian vähän synnytystä. Itkettää, kun en nähnyt sitä, kun vauva työnsi ensin sektiohaavasta läpi kätensä. (Joka tosin sitten työnnettiin takaisin, jotta vauva voitiin nostaa pää edellä pois.) Itkettää, kun olen niin onnellinen. Ihan vain itkettää.

Niin paljon olisi sanottavaa, niin paljon kirjoitettavaa, mutta ne saa nyt odottaa hetkeä parempaa. Hyvää yötä! Palaillaan!

Terveisin
Väsynyt, mutta Onnellinen äiti


Kommentit

 1. Kyllä se siitä :) Kiva että ootte kotona!

  VastaaPoista
 2. No nyt muakin itkettää. :') <3 <3

  VastaaPoista
 3. Kiva kun olette päässeet kotiin! Kaikkea hyvää sinne! :`)

  VastaaPoista
 4. Voi että, tsemppiä myllerrykseen!

  VastaaPoista
 5. Onnea vauvasta, ja ihanaa että pääsitte kotiin! Ja itke pois, kyllä ne kyyneleet vielä ehtii kuivua. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kupla, Moon Mamma. Tania, Heidi Pii ja Leluteekin Emilia <3 Kyllä se tästä. :) Terveiset täältä ruudun takaa kahdelta nuorimmalta myös - nyt vähän fröbelin palikoita.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit