Valmistaudutaan vauvaan: SairaalakassiParempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tällä kertaa luonnoksista julkaisuun pääsee tämä sairaalakassi-postaus. Meidän arki juoksee hurjan nopeata. Vaellan univelkaisena, mutta onnellisena päivästä toiseen. Tuleva viikko pitää myös työn touhussa sillä oma asuni ristiäisiin on vielä ompelun alla - myös ristiäisherkut odottavat tekijäänsä. Mutta - tästäkin selvitään. Vieläpä oikein hyvin.

Sairaalakassi tuli lopulta pakattua vasta sektiota edeltävänä iltana. Siihen asti tsemppasin asenteelle "Puoliso tuo sitten mitä tarvitsee". Aika rohkeaa ottaen huomioon, että keskimmäisen odotuksessa alustava sairaalakassi oli pakattuna jo rakenneultrasta asti. Toisaalta, esikoisesta minulla ei sellaista ollut ollenkaan, vaan puoliso todellakin toi sitten kaiken mitä tarvitsi.

Koska esikoisen syntymän jälkeen kulutin sairaalapetiä 10 vuorokautta ja toisen kanssa 5 vuorokautta, en ajatellut kovin äkkiä pääseväni (joutuvani) kotiin kolmannellakaan kertaa. Mukaan lähti siis yhtä jos toista tavaraa sandaaleista (alkoholittomaan) shamppanjapulloon.

Omat kotiutumisvaatteet: Imetysliivit, imetyspaita, legginsit, tuulihousut, poolopaita, sukat.
Naposteltavaa: Pari levyä suklaata, purkkapussi ja pillimehu.
Peseytyminen: Shampoo, hoitoaine, saippua, hammasharja ja vahingossa lasten muumihammastahna sekä suuvesi (takaylähampaasta lähti sopivasti palanen pari päivää ennen sektiota).
Kauneus: Meikkipussi, neljännen rähjäisen päivän jälkeen ripsiväri ja kynsisakset, harja ja pompula on aika jees! 
Hoito: Kosteusvoide ja käsikäyttöinen rintapumppu (toimii paremmin kuin sairaalan raskaat pumput)
Sandaalit, koska OYS:ssa ei riitä kenkiä potilaille ja ensimmäisinä päivinä on ihan hyvä olla jalan alla muutakin kuin liukkaat tukisukkahousut.
Viihdykettä: Läppäri, puhelin, kamera ja näihin kasa piuhoja. Läppäriäkin alkaa kummasti kolmannen päivän jälkeen kaivata, kun asuu parin neliön kokoisessa viihdykkeettömässä tilassa verhojen takana.
Vauvanvaatteita: Muutamia eri värisiä bodeja, housuja ja paitoja. vauva on hetken pieni ja näitä pieniä vaatteita ei muutenkaan ehdi välttämättä kaikkia pitää, joten on kiva, kun on jo sairaalassa omia.

Puoliso toi sitten vähän myöhemmin turvakaukalon ja kotiutumisvaatteet vauvalle. Shamppanjapullokin korkattiin lopulta vasta kotiutuessa. Ai miksi? Siksi, että minä en ole koskaan vauvan syntymän jälkeen saanut onnittelukahveja tai onnittelulaseja, siksi, että uusi perheen jäsen ansaitsee tulla muistetuksi myös näin. 

Ja siksi, että nyt on viimein meidän perhe täysilukuinen.


Kommentit

 1. Mullakin alkaa sairaalakassin pakkaaminen pikku hiljaa häämöttää edessä. Ei nyt sentään ihan vielä, mutta saa tässä jo alkaa miettimään, mitä sitä mukaan tarviikaan.. :),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti on tosiaan vielä aikaa :) ja ehkä tässä oli jollekin vinkkiä.

   Tai sit tietoa siitä minkä värisissä ja näköisissä vaatteissa meijän vauva kulkee ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit