Kotimaista tuotantoa olevia lastenvaatemerkkejä

 

Pitänyt monta kertaa listata kotimaisia lastenvaatemerkkejä tänne blogiin, mutta postaus sen kuin venyy ja venyy. Merkkejä, kun on monta ja haluaisin heti alkuun melko kattavan listauksen. Törmäsinkin netissä tähän Mehukekkeri-blogin listaan, johon on koottu niitä suomalaisia lastenvaatemerkkejä, joilla on oma mallisto ja tuotantoa nimenomaan Suomessa - mielellään kankaista ompeluun.

Aakkostin nämä mehukekkerin listaamat merkit ja lisäsin vielä sekaan muutaman. Saa vinkata lisää! Voisi sitten tehdä erillisen postauksen vielä kotiompelijoista, jotka tekee esim. tilauksesta vaatteita ja merkit, joilla on eettistä ja ekologista tuotantoa ja suomalaista desingia, mutta joka teettää vaatteet muualla kuin Suomessa.

________________________________________________________________________________

Värikkäät Ainolan lastenvaatteet valmistetaan Suomessa, ja heiltä saa muuten myös kankaita!
Kuva täältä.

Valmistuttaa vaatteita Suomessa niin äitiyspakkaukseen, Joulupukille kuin tavallisille kuluttajillekin. Tuotteet valmistetaan kankaita myöten Suomessa, ja niillä on avainlippumerkintä.


Tekee tuotteita erityisesti pienille vauvoilla ja keskosille, ja vaatteiden suunnittelu on palkittu monilla palkinnoilla.


Tekee paljon kierrätysmateriaaleista, esim. pitsimekkoja. Omaa myös oman kaupan Ulvilassa.


Hellapuu
"Hellapuu® syntyi keskellä aitoa, karua ja kaunista pohjoista luontoa. Elementtien keskellä, jotka kuvaavat kotimaisuutta, kestävyyttä, voimaa ja iloa parhaalla mahdollisella tavalla. Se herätti halun pysähtyä perustilaan. Palata entisaikaan. Aikaan, jolloin tehty tuote kesti äidiltä tyttärelle, isältä pojalle.
Luoda aitoa suomalaista kestävää tekstiili-designia."

 

 
Höö
Aivan ihania raitoja ja myös mahtavia mekkoja. Kolmen naisen firma, jotka haluavat sanoa ei kertakäyttökulttuurille.


Oulainen ompelija, joka on suunnitellut ja ommellut mallistot itse, kankaat ulkomailta. 


Vanhan ajan tyylisiä vaatteita yrittäjän itse ompelemana.Yhden naisen yritys, joka ompelee mallistonsa vaatteetkin itse. Värikkäitä ja luovia vaatteita lapsille.Jyväskylässä pipoistaan alunperin tunnettu, ja tuotteet valmistetaan yhä Keski-Suomessa. Omaa myös oman kivijalkaliikkeen Jyväskylän keskustassa.Kauniita ja yksilöllisiä lastenvaatteita, osa tehty kierrätysmateriaaleista. Huolettomuus ja tyylikkyys kohtaavat.Vaatteet on suunniteltu pitkäikäisiksi ja kaavoituksessa on pyritty siihen että tuotannosta aiheutuisi mahdollisimman vähän jätettä (Zero waste). Tuotteissa pyritään käyttämään kierrätysmateriaaleja, ja mekot hivelevät allekirjoittaneen silmää aika paljon. "Tuuni & Loru mallisto koostuu naisten ja lasten vaatteista sekä asusteista. Tuotteet syntyvät vahvan suomalaisen käsityöperinteen pohjalta, kunnioittaen osaavia naisia jotka sodanjälkeisessä suomessa vaatettivat perheensä ja sisustivat kotinsa omin käsin tehdyin tekstiilein."
 

Iloisen värikkäitä lastenvaatteita


Keskosvaatteista aloittenut yritys, jonka tuottevalikoima on laajentunut nyt myös isompiin lapsille.


Villasia vaatteita niin lapsille kuin aikuisille


Murun neulokset neulotaan Suomessa, ja valmistus tapahtuu myös kotimaassa.


Kestovaipoista ehkä tunnetumpi yritys valmistaa myös lastenvaatteita kotimaassamme.


Napikas tekee kierrätysmateriaaleista sekä kotimaisesta froteesta iloisen värisiä lastenvaatteita.

Lastenliike Nomparelli on kurikkalaisten ®YES YES-merkkisten lastenvaatteiden myymälä. Vaatteita valmistetaan vauvasta leikki-ikäiseen asti (koot 62-110 cm). Vaatteet ommellaan lähialueella ja niiden kankaat ovat osin suomalaisia. 
  


Nordies
Luomupuuvillasta valmistettuja vaatteita lapsille, tuotteet valmistettu Paimiossa.

Yhden naisen yritys valmistaa kaikki tuotteet itse omassa pienessä ompelimossaan. Seuraamalla Ommellisen fb-sivuja saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotteista verkkokaupassa. Tuotteita myös naisille.

Paapero suunnittelee, valmistaa, myy ja markkinoi lastenvaatteita. Paapero on perustettu vuonna 1990 ja on viime vuosina keskittynyt yhä enemmän omaan tuotantoonsa. Yrityksen ideana on oma suunnittelu, lappilainen tekeminen ja tuotanto. Yrityksen arvoihin kuuluvat lapsen huomioiminen ja arvostaminen, kotiseudun hyvinvointi ja suomalainen työ.
PaaPii valmistaa niin pehmoleluja, sisustustarvikkeita kuin valmistuttaa myös lasten vaatteita. Kotimaisena toki.


Graafista designia lapsille valmistava yritys, jonka moni tuntee rusettipipoista. Osa tuotteista valmistetaan Suomessa, osa Portugalissa.Tanssivaatteita eri ikäisille lapsille, suomessa tehtyjä toki.

Pääosin kierrätysmateriaaleista tuotteet valmistava yritys, eli myös sillä saralla ekologinen.

Valmistaa Myllymyksun tavoin myös kestovaippoja, mutta niin myös vaatteita lapsille kuin aikuisillekin.

"Lastentuote Vekarat on lasten käyttövaatteita valmistava yritys, joka toimii Kotkassa. Mallistostamme löytyy bodeja, paitoja, housuja, mekkoja, pipoja jne. Tuotteita löytyy kokoryhmissä 56 - 128 cm. Valmistamme kaikki myynnissä olevat tuotteet itse laadukkaista materiaaleista ja huolehdimme myös tuotteiden siististä ulkonäöstä. Käytämme tuotteissamme paljon GOTS- sertifioitua* luomupuuvillaa."

 

Tuotteet valmistetaan ja suunnitellaan Seinäjoella ja sen lähiympäristössä, ja Viljamin Puoti myy myös mahtavia neuloksia ja kankaita.Hauskoja kotimaisista kankaista tehtyjä heijastinliivejä lapsille."Täydennän siis listaa sitä mukaa kuin te minulle niitä vinkkaatte. Pieniä valmistajia on paljon, ja vielä enemmän löytyy meitä kotiompelijoita. Erittäin paljon löytyy myös toki suomalaista designia, joiden tuotanto on yhä Euroopassa. Tästä saisi pitkä listan myös, mutta mainittakoon vaikka Nosh Organics ja Gugguu.

Suosittelen myös tutustumaan ekologisesti ja eettisesti laadukkaaseen pieniä yrityksiä alleen kokoavaan nettikauppaan weecos. Sieltä löytyy näitä jo mainittuja yrityksiä, ja paljon myös suomalaisia aikuisten designia valmistavia yrityksiä. Mikäli hinnat tuntuvat korkeilta, voi aina miettiä kuinka myös laatu kestää pidempään, ja kenelle siitä omasta vaatteesta oikeasti haluaa maksaa. Minä ainakin maksan mieluummin kotimaisesta, ja varsinkin kierrätysmateriaaleista tehdyistä tuotteista.

Edit. Niin ja muistakaa käydä katsomassa myös facebookin Suoma Design kirppis, jossa myydään niin käytettyjä kuin uusiakin suomalaisia vaatteita ja jalkineita. Ryhmään pitää ensin liittyä, mutta jos suomalainen design innostaa, niin käykäähän liittymässä.

Teidän vinkkienne ansiosta osa alkuperäisen listan firmoista joutui pois tuotannon siirryttyä muuhun maahan, ja lisää on toisaalta myös tullut. Kiitos siis kaikille!"
 (c) Mehukekkeri

Kommentit

 1. Pikku Piltti ja Verson Puoti tuli itelle vielä mieleen :)

  VastaaPoista
 2. Hellapuu! Meillä on muutamia vaatteita ja on ihania ja laadukkaita. Tällä hetkellä valikoima löytyy paikanpäältä puodista mutta on kuulemma laajenemassa myös verkkokaupan puolelle (verkkokaupasta saa tällä hetkellä vaan porokuosia). Facebookin kautta voi laitella tilauksia muihinkin kuoseihin. Ja aikuisillekin tekevät vaatteita. Kuolaan facebookissa näitä ihanuuksia :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Siivetön ja Winniw. :) Hellapuu ja Pikku Piltti lisätty listaan. Joskin Pikkupiltillä ei ollut nettisivuilla kovinkaan kattavasti kerrottu kuka ja missä kankaat painattaa ja tekee. Ainoastaan löytyi maininta suomalaista designia ja tuotantoa.

  Verson puodista taas oli jo Mehukekkereiden Veera kirjoittanut, että nettisivujen mukaan tuotanto on Virossa. :)

  VastaaPoista
 4. Voi äh, kommentti taisi äsken kadota jonnekin. Mutta siis, hyvä listaus! Itselläkin on vastaavanlainen postaus luonnoksissa, joten pitää kehittää siihen vähän eri näkökulma. :) Taitaa kuitenkin olla ihan vain hyvä, että suomalaisia lastenvaatevalmistajia listataan ja niistä kirjoitetaan, sillä ainakin itsellä asiaan vasta pikkuhiljaa tutustuessa on välillä ollut vaikeuksia löytää sopivia valmistajia.

  Täytyykin käydä lukemassa myös Mehukekkereiden kirjoitus! :)

  VastaaPoista
 5. Tässäkin on sauma tukea suomalaista työtä. Saatiin lahjaksi hienot Kimperin pipo ja housut!

  VastaaPoista
 6. Niin on :)

  *btw, kurkatkaapa noljakanfaijan blogiin. Mun ikäinen tuore (poliitikko) isä joka kirjoittelee ajatuksiaan vanhemmuuteen liittyen. :)

  VastaaPoista
 7. Kotimaisia naisten vaatteita :)

  https://katliinascorner.wordpress.com/2015/03/21/naisten-perusvaatteet/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit