Kuin viimeistä kesäpäivää - Suojasa
Vielä näitä viime viikon lomakuvia. Meri, aurinko, helle ja lapset. Ehkä vähän piknikkiäkin rannalla. Näihin tunnelmakuviin sopii mielestäni hyvin ajatus KiVa eli kiintymysvanhemmuudesta. Tiedätkö, siitä sanahirviöstä, joka monella tuntuu nostavan verenpaineet. KiVa ei kumminkaan tarkoita jakaa vanhemmuutta sen enempää kuin vanhempiakaan erilaisiin leireihin. Se on pikemminkin vertaistukea - kasvualusta niille vanhemmille, jotka kokevat pehmeämmät arvot kasvatuksessa tärkeiksi. 

Yksi tällaisten pehmeiden arvojen lapsiperheyhdistyksistä on Oulun seudulla toimiva Suojasa ry. Pyysin ystävääni Siiriä kertomaan ja kirjoittamaan yhdistyksestä tarkemmin, sillä toivoisin yhä useamman vanhemman löytävän ja tietävän yhdistyksestä ja sen toiminnasta.

"Moikka!

Sain Elinalta kutsun kirjoittaa hänen blogiinsa jutun Oulun seudulla toimivasta lapsiperheyhdistys Suojasa ry:stä. Innostuin heti, onhan Elinan ajatukset vanhemmuudesta ja ihmisyydestä yleensäkin erittäin lähellä omiani. Usein ne sopivat myös Suojasan arvoihin. Ennen kaikkea arvostan suuresti Elinaa sekä ihmisenä että vanhempana ja luen blogia aina mielenkiinnolla.
Olen Siiri Salakari, 5 -vuotiaan lapsen äiti, totaaliyksinhuoltaja, Ouluun kolme vuotta sitten muuttanut ja kaupunkiin ihastunut, ja Suojasa ry:n puheenjohtaja vuoden 2016 ajan. Idea uudesta lapsiperheyhdistyksestä on herännyt jo vuosia sitten ja olen kuullut useamman ihmisen heittävän ilmoille ajatusta pehmeiden arvojen perheyhdistyksestä myös Oulun seudulle.

..."

"...

Kesällä 2015 päätimme pyöräyttää pyörät pyörimään ja marraskuussa yhdistys oli perustettu. Olemme edenneet hitaasti mutta varmasti, ja toiminta laajenee vuoden mittaan. Suojasa keskittyy pehmeisiin arvoihin, pyrimme tukemaan perheitä esimerkiksi imetyksen onnistumisessa, ergonomisten kantovälineiden käytössä, lapsentahtisen sormiruokailun toteuttamisessa ja perhepedin järjestämisessä.
Tavoitteena on muodostua yhdistykseksi, jonka tapaamisissa ja tapahtumissa jokainen lapsi ja aikuinen saa olla oma itsensä. Kohdataan perheet ja yksilöt kunnioittaen heidän päätöksiään ja tapojaan olla vanhempia, ihmisiä ja perheitä. Suojasa toimii vapaaehtoisvoimin ja on vielä pieni yhdistys. Pyrimme löytämään sopivan tilan, jossa järjestää viikottaista toimintaa esimerkiksi perhekahvilan, imetystukiryhmän tai kantovälinetapaamisten muodossa. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten vappujuhlat, kesäpäivät tai pikkujoulut. 

..."

"...
Toivomme myös kasvavamme yhdistykseksi, joka osallistuu ja ottaa kantaa Oulun seudun lapsiperheitä koskevia päätöksiä kohtaan. Pääpaino on vertaistuellisen toiminnan järjestäminen, lapsiperheiden tukeminen ja tiedon jakaminen siitä kiinnostuneille.
Meihin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä jos haluaa osallistua toimintaan kävijänä tai tulla mukaan suunnittelemaan sitä tai vaikkapa liittyä jäseneksi. Jokainen on tervetullut omana itsenään.
Parhaiten Suojasan tavoittaa Facebook-sivun 'Suojasa' kautta sekä sähköpostitse suojasary@gmail.com. Myös yhteistyö yrittäjien ja yritysten, Oulun kaupungin, muiden yhdistysten ja järjestöjen kanssa kuuluu Suojasan tavotteisiin.
Uskomme, että yhdessä saamme aikaan enemmän.
Kesäterkuin,
Siiri Salakari, Suojasa ry:n puheenjohtaja v. 2016"


Kommentit

  1. Mukava oli lukea tuon yhdistyksen toiminnasta, vaikka en siellä Oulussa asukaan. Hienoa on myös, että tällainen yhdistys on olemassa ja vahvasti toiminnassa, varmasti näitä tarvitaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Janni. :) Olisi tosiaan kiva, kun vastaavia pulpahtelisi lisää sinne sun tänne. ^_^

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit