Blogitunnustus ja talven ensimmäinen lumiukko


Sanasirkku, sarkasmin ja arjen huumorin ystävä, pitkäaikainen ihana bloggari Marikan kinttupolut ilahdutti minua siis blogitunnustuksella - kiitos! Samoin teki suorasanainen, maailmaakin perheensä kanssa nähnyt arjensankari Periaatteen Nainen - kiitos!
Homman ohjeet ovat seuraavat:

1. kirjoita postaus tunnustuksesta logoineen
2. kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. anna ohjeita aloittelevalle bloggaajalle
4. mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. nimeä 10 bloggaaja tunnustuksen saajaksi

Aloitin bloggaamisen vuonna 2010 esikoiseni sairaala-ajan jälkeen. Tuolloin kirjoittelin tunteita ja ajatuksia, meidän keskostarinaa keskosvanhempien yhdistyksen sivuilla yhdessä toisten keskosvanhempien kanssa. Silloin muutama äiti päätti aloittaa omasta tarinastaan bloggaamisen ja siirryin lukemaan heidän blogejaan, kommentoimaan ja myötä elämään. Se tuntui helpottavalta ja omakin blogi tuntui luontevalta. Anonyymina. Muutaman vuoden päästä jossain vaiheessa, kun oma olo alkoi helpottaa ja arki alkoi näyttää tavalliselta, suljin blogin. Se oli ollut henkireikäni ja terapiani kaikkine ihanine ihmisineen.

Sitten aloin kaivata bloggaamista uudelleen ja perustin tämän blogin. Osa vanhoista lukijoista ja blogitutuista löysi myös tiensä tänne mikä tuntui helpottavalta. Tietyllä tavalla, vaikkei toisesta mitään tietäisi eikä olisi koskaan nähnyt, se tuntui kuin olisi löytänyt sydänystäviä uudelleen. Niitä jotka pitivät pystyssä silloin, kun tukea tarvitsin. Blogi muuttaa muotoaan, niin kuin meidän arki ja elämäkin. Ilman sitä en kumminkaan osaa olla.


Aloittelevalle bloggaajalle ohjeeksi:

Älä lopeta vain sen takia, ettet ehdi joka päivä päivittää. Tee blogista sinun juttusi. Ei se haittaa jos blogisi elää sinun mukana. Älä lainaa toisen tekstiä luvatta. Edes vaikka se olisi julkista. Kysy. Siitä jää parempi mieli. Kyllä. Olen tehnyt virheitä. Teen varmaan jatkossakin. Toivottavasti en samoja.

Periaatteen naisella ja Marikan poluilla olikin jo monta hyvää blogia, jotka olisin itsekin voinut linkata. Suosittelen kurkkimaan ja lisäämään sieltä blogeja omalle listalle. Voisin mainita tässä myös ihanan Annan blogin Secondary life.  Ihanan lämmin, värikäs, herkkä lifestyleblogi, jonka bloggarikin on ihana persoona. Juttu luistaa - ja kuvista tulee kauniita, vaikka kuvattava (minä) ei sitä olisikaan.

Myös Tanian Silmin -blogiin kannattaa kurkkia. Kauniita tunteellisia kuvia ja postauksia. Taniankin olen tavannut ja harmittaa, kun menee aina ristiin aikataulut eikä nyt olla ehditty nähdä. Kaverini Anssi pitää myös blogia vauva.fi-sivustolla nimellä Noljakanfaija. Elämänmakuinen blogi lapsiperheen arjesta - jonne odotetaan maaliskuussa saapuvaksi toista lasta.

Myös ihanan inttikaverini, nykyisin Tampereella asuvan, Jennin blogia kannattaa käydä kurkkimassa. Jenni pitää blogia Tyttö sinä olet tähti. Tunteita, harrastuksia, ihmissuhteita, ajatuksia. Ja koska nyt pääsin vauhtiin näiden tuttujen ihmisten blogien listaamisessa, niin mainostetaanpa nyt vielä Sofian blogia Suoraan puhujan päiväkirja. Ihmissuhteita, tinderiä, huumorilla höystettynä.

Päikkärit bloggari Heidi Pii, pirteä, hullutteleva opettajar, äiti ja vaimo uusissa pöllölaseissaan. Bogi, josta tulee hyvälle mielelle. Blogi, johon on helppo samaistua. Ja sitten Anu, Aina Lähelläni -blogin kirjoittaja. Tunnelmallista, herkkää, kaunista kuvausta, kauniista kodista ja ideoista.

Annan Arkipäiväkirjat ovat myös aito ja herkkä blogi lapsiperheen arjesta tunnelmineen. Löytyy kirjoituksia ja pohdintaa ja kauniita kuvia, joita jäisi kaipaamaan enemmänkin. Isommin. Nelilapsisen perheen arjesta.

Herkällä linjalla kun jatketaan (näistä blogeista olen tykännyt vasta viime vuosina, aiemmin luin enemmänkin vain vertaistuellisia blogeja, niitä jotka tunsin sydänblogeiksi), niin Hattarapilven varjossa ansaitsee myös maininnan. Viimesin postaus terveestä parisuhteestakin oli mielenkiintoinen.

Kymmenes blogi: Juuri kolmannen lapsensa saaneen oululaisen Villen blogi, Kukkahattuisä, perhearkea mielipiteineen ja ajatuksineen. Voit kurkkia vaikkapa uusimman synnytyskertomuksen suklaalevyineen. 

Kommentit

 1. Kääk! Ihanasti sanottu minusta ja ihanasti yllätti lukea oma nimi tuolta! En osannut sitä odottaa. Kiitos. :) Katsotaan, kuinka käy, onnistunko jatkamaan haastetta ja viemään iloisia tunteita sen myötä eteen päin! :)

  VastaaPoista
 2. :) kiitos kauniista sanoista!

  Taas löytyi uutta luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. ^_^ Ja kiva, että löytyi! Se minusta näissä on melkein tunnustuksia parempaa, kun löytää lisä kivoja blogeja listalle. Vielä kun ehtisi lukeakin!

   Poista
 3. Kiitos, ihana lukea tällainen tunnustus! Ja saada palautettaki. 😊 Uskaltaiskohan sitä lisäillä enemmänkin kuvia 🙈 oon niin kriittinen, en kameraa nimittäin omista vaan ihan kännykkäkameralla mennään. Vaikka mitä väliä sillä oikeesti on...

  Ja niin kiva postaus muutenkin, pitää heti eka sauman tullen alkaa kahlata läpi noita blogeja!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Elina! <3 Blogini tulee päivittymään varmasti pian!! :) <33

  VastaaPoista
 5. Voi kiitoa myös omasta puolestani! Ihana, että tykkäät, mainitsit ja luet blogiani :) kiitos! Voietä <3 Täytyy katsoa ehdinkö tekemään tämän tunnustuksen, mutta kiitos jokatapauksessa <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit