Jouluntaikaa


Vuosi on kulunut uskomattoman äkkiä - joulusta puhumattakaan. Ensi vuodelle toivon edelleen terveyttä, mutta myös aikaa. Aikaa rakkaimpien kanssa. Toki sitä on nytkin, tavallaan. Lapset kun on kotihoidossa kerhoa (3*3h) ja eskaria (5*4h) lukuunottamatta. Puolison kanssa sen sijaan yhteistä aikaa on vähemmän, sillä olen lasten kanssa, kun hän on töissä ja hän lasten kanssa kun minulla on töitä/menoja.

Yrityksen osalta suunnitelmat alkavat olla melko hurjia ja se tulee varmasti viemään myös omaa aikaa. Toki tämä vuosi ei mennyt aivan kuten suunnitteli. Suunnitelmat muuttuivat (aikaistuivat jopa 3-5 vuodella) ja aikaa on mennyt enemmän perustyön sijaan suunnitteluun, tuotekehitykseen ja yhteistyökumppaneiden sekä hankkeiden etsimiseen. 

Ja niin menee vielä ensi vuonnakin aikaa noihin samoihin, jotta toiminta saadaan käyntiin. Siksikin on ihanaa, kun suunnitelmissa on tehdä siitä perheyritys. Yritys, jossa on tilaa myös suvulle ja ystäville. Eikä vähiten sille parhaimmalle ystävälle eli puolisolle. Ja tämän blogin osaltakin olisi tosiaan toive tätä vuotta paremmin käyttää aikaa bloggaamiseen ja blogien lukemiseen. Ja tehdä tätäkin puolison kanssa yhdessä. Tavoitella niitä yhteisiä unelmia. Jakaa ajatuksia.


Jouluna pukkikin tonttuineen muisti meitä monin eri tavoin (kiitos). Vietettiin joulu kotona ihan vain oman perheen kesken. Ollaan leikitty ja pelattu lautapelejä ja unoa. Uskomatonta kuinka hienosti kaksivuotiaskin jo laittaa Uno-kortteja ja huutaa "Uno!". Tai kuinka juuri seitsemän vuotta täyttänyt pelaa vaikkapa Carcassonea. Tai kuinka kolmevuotias rakentaa magneeteilla. Toki lapset (ja aikuiset) ovat myös nahistelleet. Välillä lasten kanssa meno yltyy melko rajuksikin painiksi. Onpa yhden jos toisen kerran käynyt niinkin, että esikoinen ja tosikoinen ovat painineet ja kuopus on katsonut vierestä, kiivennyt sohvalle ja hypännyt isompien päälle potkimaan ja nauramaan. Nauramaan kunne sjoku tai kaikki itkevät.

Lapset saivat mm. kutomapuut, työkaluja ja vaneria. Suunnitelmisssa tehdä yhdessä lasten kanssa veneitä ja Frozen-linna huonekaluineen, sohvineen, mattoineen sekä pikkulego-uuneineen ja -sähköhelloineen. Jos projekti ei etene eikä kuvia näy, jonkun on välillä hyvä kysellä niiden perään. 

Oikein ihanaa loppuvuotta, sekä rauhaisaa ja 
onnellista vuotta 2017 myös meidän perheen puolesta.


Kommentit

Suositut tekstit