Zinzino BalanceOil kokemuksia

 Zinzino Balance Oil kokemuksia
 Kuvassa BalanceOil kahdella eri maulla sekä BalanceXtend.
Syysflunssaa, talviflunssaa, kevätflunssaa, noroa, vatsatautia, väsymystä, sairauspäiviä kesken kiireisimmän työn ja arjen. Kuulostaako tutulta? Meillä ei enää. Vuoden aikana Elina on ollut lasten kanssa terveempi kuin koskaan aiemmin ja apua tullut moniin eri vaivoihin. Viimeisen vuoden käyttökokemuksen perusteella meillä liputetaan kyllä BalanceOilin puolesta.

Viime vuoden alussa oltiin jo testattu kuopuksen atooppiseen ihottumaan vaikka mitä - aina ruokavaliosta rasvoihin ilman mitään vaikutusta. BalanceOilin aloittamisen jälkeen ihottuma hävisi parissa viikossa - ja pahenee edelleen aina, jos öljyt jää ottamatta. Solut tarvitsevat omega-3:sia (epa&dha) toimiakseen oikein. Samoin omega-3:omega-6 tasapaino pitäisi olla kunnossa ja mahdollisimman lähellä 1:1. Huono suhdeluku vaikuttaa kehon matala-asteiseen tulehdukseen, joka lisää monien sairauksien riskiä - myös atooppisen ihottuman.

Tiedän ruokavalion ja monien lisäravinteiden merkityksen terveydelle. Tein aikoinaan jopa oman yliopiston tilastotieteen työharjoitteluni Lastentautien tutkimuksen parissa koskien lasten korvatulehduksien ja ruokavalion yhteyttä. Aihe on kiinnostanut minua muutenkin pidempään liittyen myös omaan geenivirheeseeni sekä esikoisen keskosuuteen ja ruokavalion merkitykseen keskosten hoidossa ja kasvussa.

Vaikka olen tiennyt kalaöljyn hyödyistä, en ole pystynyt kalaöljyä syömään. Tähän astiset tuotteet ovat röyhtäytteneet todella rajusti ja vanhan pilantuneen sillin maku on noussut suuhun vielä viikonkin päästä. Sama tulos, vaikka olen testannut useita eri kalaöljyjä. Balanceoil on ensimmäinen kalaöljy valmiste, jonka pystyn ottamaan. Olen sekoittanut öljyn appelsiinimehuun ja näin se maistuu jopa minun mielestäni hyvälle. Monet tosin vetävät sen "raakana". Ja mikä parasta se ei röyhtäytä ollenkaan, minkä vuoksi sen käyttö on muodostunut helposti myös osaksi meidän perheen arkirutiineja.

Zinzino Balance Oil kokemuksia

Miksi BalanceOil ei röyhtäytä?

Kalaöljyn tulee olla härskiintymätönta, jotta se olisi käyttökelpoista ja imetyisi solutasolle saakka. Omega-3-rasvahapot ovat herkkiä hapen vaikutukselle eikä härskiintyneestä eli hapettuneesta kalaöljystä saa samoja hyötyjä. Siksi on tärkeää suojata öljyä hapettumiselta ja auringonvalolta (tumma pullo, pimeä hylly). Nestemäisen öljyn laadun voit maistaa, kun taas kapseleiden sisällön pilaantuminen jää helposti huomaamatta.

Monet kalaöljyt härskiintyvät jopa muutamassa tunnissa, sen vuoksi yksi tärkeimpiä laatuun vaikuttavia tekijöitä on hapettumisen estäminen tuotantoketjussa. BalanceOilissa hapettumisenestoon on käytetty lääkinnällistä oliiviöljyä, jossa on korkeat polyfeloniarvot (yli 350 mg/kg) ja suoja jopa 36 tunniksi.

Miten vertailla eri omega-tuotteita ja kalaöljyjä?

Jos sinulla on jo käytössä jokin tuote, helpointa on vertailla suoraan sen ominaisuuksia BalanceOiliin.

Annosmäärät ja niiden sisältämä epa&dha-arvot ovat yksi huomioonotettava asia. Jos suositus on 1-3 kapselia ei 50 kiloinen ja 100 kiloinen voi saada samasta määrästä riittävästi EPA:a ja DHA:ta. Jotta annos olisi sopiva, olisi se hyvä suhteuttaa kunkin omiin tarpeisiin. BalanceOil on siitä kätevä, että koko perhe voi käyttää samaa tuotetta - jokaiselle annostellaan määrä oman painon mukaan. Tuote soveltuu siis kaikille vauvasta vaariin eikä aiheuta tukehtumisvaaraa.

Hapettumisaika on myös syytä ottaa huomioon vertailussa, mikäli tuotteen hapettumisaika on tiedossa. Useimmiten siitä ei kumminkaan ole mainintaa tai sitten tuotteessa on voitu käyttää etyyliesteriä hapettumisenestoaineena. Se on synteettinen vitamiini ja joissain tutkimuksissa synteettiset on osoitettu toksisiksi eli lievästi myrkyllisiksi. 

Kapselit myös imeytyvät nestemäistä öljyä huonommin, joten jos mietit kapselin ja nestemäisen öljyn välillä, suosi nestemäistä.

Voit myös vertailla kalaöljyjen sisältämiä vitamiineja sekä muita omega-rasvahappoja. D-vitamiini parantaa imeytymistä, mutta D-vitamiiniarvokaan ei saa olla liian suuri. Omega-6 ja omega-3 rasvahapot ovat elimistölle välttämättömiä eikä elimistö pysty niitä juurikaan tuottamaan itse - etenkään EPA:a ja DHA:ta. Muita omega-rasvahappoja kylläkin.

Vaikka omega-6 rasvahappo on välttämätön eikä elimistö tuota sitä itse, sitä ei kumminkaan kannata ottaa lisäravinteena.  Saamme nykyravinnosta liikaa omega-6:sta ja se on jopa ongelma. Alussa puhuinkin jo omega-6 ja omega-3 rasvahappojen suhdeluvusta ja sen merkityksestä. Omega-6 lisää kehon tulehdusta ja kilpailee omega-3:n kanssa samoista reseptoreista, jolloin kolmosten aineenvaihdunta heikkenee. Samasta syystä liiallinen kutonen elimistössä selittää, miksi omega-3 EPA:n ja DHA:n muodostuminen elimistössä on niin vähäistä.

Eikö normaali monipuolinen ja runsaskalainen ruokavalio riitä?

Valitettavan vähän ihmiset käyvät testauttamassa omia kehon rasvahappomääriään, jotta tietäisivät oman ruokavalionsa vaikutukset omalle keholle. Testejä tehdään esimerkiksi antioksidanttiklinoilla, joissa hinnat pyörivät testin laajudesta riippuen parin sadan ja parin tuhannen euron välillä.

Norjalainen Vitas As laboratorio on analysoinut jo yli 189 000 rasvahappoveritestiä euroopasta ja pohjois-amerikasta ja vain muutamalla prosentilla rasvahappotasapaino on suositusten mukaisissa rajoissa ilman kalaöljylisäravinnetta.

Rasvahappotesti on siis ainoa tapa saada selville saatko ruoasta riittävästi hyviä rasvahappoja - tai saatko jotain jopa liikaa. Testejä voit teettää monessa paikassa. Zinzinon kautta hankittava testi analysoidaan Norjalaisessa Vitas As laboratoriossa, jonka muita asiakkaita ovat mm. Maailman terveysjärjestö, Campridgen ylipisto ja monet muut terveyden parissa toimivat tahot. Vitas valittiin juuri EU-rahoitteiseen tutkimushankkeeseen, jossa tutkitaan Alzheimer-taudin ja rasvahppojen yhteyttä.

Se miksi vain aniharvat saavat ruokavaliosta riittävästi omega-3:n rasvahappoja, erityisesti epa:a ja dha:ta, saattaa johtua liian vähäisestä kalan syönnistä. Jos riittävän määrän haluaisi syödä pelkästään kalasta, niin se vaatisi noin 150 grammaa syvänmeren lohta päivittäin ja oikein valmistettuna.

Moni kala sisältää nykyään todella vähän omega-3:sta - etenkin kasvatetuista kaloista, joita ruokitaan omega-6 pitoisilla rehunapeilla. Myös villikalojen sisältämien omega-3 määrien on huomattu laskevan. Toisaalta kalat sisältävät nykyisin myös paljon ympäristömyrkkyjä, jonka vuoksi niitä ei suositella syötävän päivittäin eikä kovin isoja annoksia. Kalan valmistuksessa myös korkeat lämpötilat rikkovat pitkiä omega-rasvahappojaketjuja, jolloin ne eivät myöskään ole yhtä epa&dha-pitoisia kuin raaka kala. Ketjut rikkoutuvat jo 73 asteen ylittävissä lämpötiloissa.

Balancetest, SkinSerum, BalanceOil, Xtend.


Miten vertailla hinta-laatusuhdetta?

Hinnoissa ja laaduissa on paljonkin eroja. Minulle yksi tärkeä syy käyttää BalanceOilia on se ettei se röyhtäytä, mutta sisältää kumminkin riittävän määrän epaa & dha:ta. Vastaavaa toista öljyä en ole löytänyt, joten omalla kohdallani en voi hintaa vertailla muihin tuotteisiin.

Jos kumminkin olet kiinnostunut enemmän juuri epa&dha-arvoista, saattaa näennäisesti halvalle tuotteelle tullakin hintaa äkkiä yli 80 euroa. Voit laskea, että vähän yli kymmenen euron purkkeja marketista tarvitset 8 saadaksesi saman määrän epaa ja dha:ta. BalanceOil jatkotilauksella maksaa 80-kiloiselle 29€+postikulut.

Tuote on myös mahdollista saada kokonaan ilmaiseksi suosittelemalla tuotetta neljälle ja käyttämällä puhelinsovellusta, jolla saa postikulutkin pois. Kannattaa myös aina muistaa, että jos tuotteessa ei ole antioksidanttisuojaa suurimmalle osalle tuote ei imeydy.

Paras on tietenkin itse saada Zinzino Balance Oil kokemuksia ja todeta toimiiko tuote sinulla.

Mistä tuotteita voi tilata?

Norjassa tuotteita on myyty myös apteekissa, mutta näppärämmin saat tuotteet meidän kauttamme. Toimimme puolison kanssa yrityksemme kautta myyjinä eli itsenäisinä partnereina. Zinzino on suoramyynti yhtiö, jolla on myös verkkokauppa. Voit siis ostaa tuotteet verkosta samaan hintaan kuin itsenäiseltä myyjältä, mutta tällöin myyjäksesi merkitään satunnaisesti joku Zinzinon myyjistä sen sijaan, että tilaisit tuotteen sinulle tuotteen esitelleeltä myyjältä.


Tässä on meidän verkkokauppalinkki. Autamme mielellämme tilauksen tekemisessä ja olemmekin yleensä tehneet käytännön tilauksen asiakkaidemme puolesta. Ehdottomasti suosituin pakettimme on tämä yllä oleva 6kk jatkotilauspaketti, joka sisältää myös kaksi rasvahappotestiä. Ensimmäinen otetaan ennen öljyn käytön aloitusta ja toinen 4kk käytön jälkeen. Testi on täysin anonyymi ja tulokset tulevat koodinumeron taakse nettiin. Tässä paketissa rasvahappotestien hinnaksi tulee vain 35€/kpl. Pakettia saa toki ilman testejäkin, jolloin aloituspaketin hinnaksi tulee 79€+postikulut. Tuotteita voi tilata myös yksittäin, mutta en suosittele kokeilemaan yhtä öljypulloa. Yksittäin pullon hinta on 47€ ja jatkotilauksella 29€. Kannattaa käyttää tuotetta säännöllisesti 6kk ja katsoa sitten mikä on oma vointi. Suurin osa asiakkaistamme jatkaa tuotteen käyttöä tuon ajanjakson jälkeen.

Mikäli kiinnostaa, voit olla yhteydessä meihin suoraan, fb:n tai blogin kautta. 

// Elina & Markus

Kommentit

Suositut tekstit