Kotivappu ja markettipallot

<3
Meillä vietettiin sellainen perinteinen kotivappu perheen kesken. Eipä me kyllä oikein muunlaisia olla vietettykään. Itse asiassa en ole sitä koskaan pitänyt mitenkään kummallisenakaan. Tai en ennen kuin tänä vappuna törmäsin twiittiin, jossa (Moi K<3) ihmeteltiin miksi ihmiset ostaa vappupalloja marketeista. Yritin miettiä kysymyksen pointtia useampaan kertaan, mutta aivot nyrjähti joka kerta. Kunnes luin jatkotwiitin: "Otatteko ne sitten vappuna torille mukaan?"

Ai. Ei. Ei me vappuna missään torilla käydä. Tai vapumarssilla, vappupiknikillä tai yhtään missään muuallakaan. Ehkä pitäisi. Ehkä se olisi lapsillekin kivaa. Toisaalta, kivaa on olla kotona perheenkin kanssa kun muutoin aina ja koko ajan kiire jonnekin. Toki töitä oli tiedossa kotona vappuviikonlopullekin.Lapset ei tiedä paremmasta vapusta - ja totta puhuen en minäkään. Eikä Markuskaan. Lapsuuteni vaput vietettiin ihan vain kotosalla. Puhallettiin kasa päin ilmapalloja, levitettiin serpentiiniä makkarit sekä olohuone-keittiö täyteen ja juostiin vappuhuiskat ja naamarit päässä ympäri taloa. Aamu- ja iltanavetan välissä äiti paistoi varmaan sadoittain(!) munkkeja ja tippaleipiä. Ja me autettiin (ja syötiin) sen mitä ehdittiin ja juotiin äidin tekemää simaa. Markus muisteli omien vappujen olleen kans kotivappuja. Heillä tosin kotona puhuttiin työväen juhlasta. En muista, että meillä olisi puhuttu siitä.

Ei meillä siis lapsuudessakaan (jostain kumman syystä Toholammin maalaispitäjässä) ollut vappumarsseja sen enempää kuin heliumpalloja tai valkolakkisia piknikjuhlijoitakaan. Heliumpallot on kumminkin lapsille jotain taianomaista  - ja koska sellaisia on näppärästi löytynyt lähimarketista, on meidän lapset saaneet niitä (edullisempia) palloja joka vappu myös kotiin.Löydettiin tori.fi:n kautta esikoiselle kakskyttuumainen pyörä ja käytiin se hakemassa kotiin lauantaina. Samalla tuli kaikkien lasten pyörät vaihdettua pykälää isompiin ettei tarvitse ajaa polvet suussa. Keskimmäinen sai esikoisen vanhan pyörän ja kuopus keskimmäisen vanhan. Ja että nuo kaksi vanhinta pääsikin lujaa uusilla pyörillään! Tehtiin koko perheen kanssa 4 kilometrin lenkki ja itse sai kyllä rattaiden kanssa juosta ihan kiitettävää vauhtia lähes koko matkan. (Ja sama homma nyt muina päivinä kun on kuljettu pyörän kanssa eskariin/ kerhoon/ kotiin.)

Markus leipoi lasten kanssa kääretortun sekä pullataikinan, josta leivottiin ja paistettiin munkit. Ja sitten herkuteltiin kevään toiset grilliruoat: sieni-aurajuusto-pekonia, ruusukaalta, perunoita, maissia, munakoisia, lihaa. Ai että kyllä maistui.

Millainen vappu teillä oli? Ostatteko vappupalloja marketista tai vappukävelyltä torilta?

//ElinaKommentit

 1. Meidänkin vappu on aina ollut perhe- ja kotihömpötysjuhla! Ilmapalloja, askarreltuja naamareita ja hattuja, simaa, munkkeja, hassuttelua. Eka (marketti)pallo ostettiin vasta tänä vuonna! Opiskelijavaput oli järkytys, varsinkin Isossa Kaupungissa vietetty, kun ei ollut tajunnut vappuja sellaiseksi juhlaksi. 😂 Kivaa toki silloin, mutta yhtään en kaipaa. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi kommentista.

   Mä en oo edes ikinä viettänyt opiskelijavappua -joten en voi verrata siihenkään. 😂

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit