Juhannuspäivä Koitelinkoskella


 Tehtiin parisen viikkoa sitten Summer Bucket-lista lasten kanssa, johon kirjoitettiin kesäsuunnitelmia. Oli mummolareissua, aamupalaa torinrannassa, pyörärekeä lähipuistoon, piknikki Ainolanpuistossa, päivä Nallikarin ranoilla, someton päivä, pihapelipäivä, retki Koitelinkoskelle, 3-5 jäätelön kierros Oulun Keskustassa ja niin edelleen.

Sellaisia juttuja joita tulee aina sanottua, että joskus, mutta jotka kumminkin jäävät tekemättä. Kuten se aamupala torinrannassa tai retki Koitelinkoskelle. Nyt on kumminkin nekin saatu yliviivattua ja molemmat tuntui mukavilta koko perheen reissuilta. Koitelinkoskellekaan meiltä mene kuin pari kymmentä minuuttia autolla ja maisemat ja puitteet oli kyllä hulppeat.
Alkoi tehdä mieli kalastaa, pystyttää teltta, katsoa auringonlasku, yöpyä, haistella, kuunnella, maistella. Kokea lasten kanssa se yöllinen telttaretkikin luonnossa ja ilta nuotiolla. Se telttaretki muuten on listattuna myös Summer Bucket -listaan ja Koitelinkoski olisi kyllä mitä parhain paikka toteuttaa sellainen reissu. Toki sitä ennen pitäisi hommata muutama makuupussi ja patja lisää.

Meidän oli tarkoitus paistaa muutama lettukin paikan päällä, mutta kiireessä ei tule ajatelleeksi kaikkea. Jatkossa siis muistiksi itselle, että lettutaikinaa ei kannata laittaa termospulloon (varsinkaan siihen ainoaan joka taloudesta löytyy). Kas kun sehän turpoaa - ja täten rikkoi termarin, niin että taikina ja lasinsirpaleet olivat yhtä mössöä vain. Lätyt jäivät toiseen kertaan, mutta onneksi oli sentään makkaraa ja nakkia, jota paistella. "RUOKAA!" huusi kuopuskin innoissaan, kun näki nuotiopaikan ja siellä olevien ihmisten paistelevan omia eväitä.

 

Suosittelen kyllä paikkaa muillekin. Hyvät puitteet, pääsee kulkemaan rattailla, eväät paistuu näppärästi nuotioilla olevilla ritilöillä (jonne myös pieni valurautapannukin mahtuu). Parkkipaikan läheisyydessä myös jätskikioski ja pieni leikkipuisto. Eikä parissa tunnissa ehditty edes joka nurkkaa kiertää, joten katseltavaa jäi seuraavillekin kerroille. 

Meidän juhannus siis meni hienosti. Etenkin kun saatiin vielä kaveriperhe meille perjantaiksi grillailemaan ja sääkin oli paljon odotettia parempi: lämmin, aurinkoinen eikä satanut. Toivottavasti muidenkin juhannus on mennyt hyvin!  // ElinaKommentit

 1. Onpa kaunis paikka!

  Koitelinkoskesta olen aiemmin nähnyt kuvia sukulaisten fb-päivityksissä, mutta itse en ole tuolla koskaan käynyt. Ehkäpä joku kerta täytyy, koska ihan tässä lähelläkin on monta sellaista paikkaa, joiden näkymiä katselee mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Janni!

   Jännä miten sitä onnistuukin aina siirtämään aikomuksia tai jää käymättä juuri tällaiset vieressä olevat kohteet. Suosittelen kyllä Koitelinkoskea lämpimästi.

   ps. Olet ilmeisesti aloittanut uuden blogin? ^_^ Kävin kurkkimassa, mutta täytyy lukea ajan kanssa. Nyt töissä. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit