Kesälomatunnelmia SärkänniemestäMeidän kesä on ollut hyvä, vaikka mitään varsinaista kuukauden lomaa ei ole ollutkaan. Kesä on myös ollut lämmin ja aurinkoinenn. Parempi kuin moni kesä vuosiin. Siltä se ainakin meistä tuntuu. Ehkä ne monien kaipaamat suurimmat 30 asteen helteet on puuttuneet, mutta sen jälkeen kun kesä viimein meilläkin Oulussa kesäkuun puolivälin jälkeen tuli vihreine lehtineen, on lämmintä ja aurinkoista piisannut. Juuri sopivasti. Eikä sateitakaan ole haitaksi asti ollut ja nekin ovat osuneet pääosin yöaikaan. Osa sanoo, että enemmänkin olisi voinut sataa, jotta kasvimaa olisi tykännyt.

Lähdimme toissaviikonloppuna kiertämään lasten mummolat. Sen piti olla meidän kesälomareissumme tänä vuonna, kun vähän kaikki on levällään ja vaiheessa. Kälyn perhe kumminkin kyseli meitä mukaansa Särkänniemeen ja tehtiin sitten isomummolan kautta päivän pyörähdys lasten kanssa Tampereelle. Lapsuudessa tuli käytyä siellä joka kesä serkkuja tapaamassa ja samalla Särkänniemessä, mutta viime kerrasta oli varmaan ainakin se 12 vuotta ellei enemmänkin.

Kallista, mutta oli kyllä mukavaakin. Neljällä aikuisella tosin riitti perään katsottavaa, kun oli 7v, 6v, 4v, 4v , 2,5v & 2,5v lapset, joilla jokaisella riitti virtaa ja intoa. Tornadossa ja Hypessä päästiin aikuisetkin kerran käymään kaksin, kun toiset kaksi katsoivat lasten perään.Oli myös melko hellyyttävää mennä noiden 2,5-vuotiaiden kanssa, sillä välin kun kaikki muut olivat tukkijoessa. Menivät kaksosista riitoineen ja haleineen, juoksivat innoissaan sinne tänne laitteisiin välillä kaksin, välillä minun kanssa kolmisin. Laivat, bussit, possujunat, kanttiautot, tattirallit, leppäkertut ja karusellit. Ja se extramega leveä hymy kun isommatkin serkuksista juoksivat viimein tukkijoesta samaan leppäkerttu-laitteeseen. "Hei hei äiti", "Hei hei, Elina."
Koskiseikkailuun olisin halunnut ja eläinpuistoonkin, mutta yhdessä päivässä ei kyllä hirveästi ehdi. Ja mieluummin oli lasten kanssa ja katsoi kun he juoksivat laitteesta toiseen innoissaan. Ennen laitteiden aukeamista käytiin koko 10 hengen porukalla akvaariossa ja planetaariossa ja laitteiden suljettua "Nupinneulassa", jotta varmasti ennätettiin hyödyntää koko rahan edestä laitteita. Jopa siinä määrin, että meidän perheeltä jäi jätskitkin välistä ja lähtiessä jouduttiin pysähtiä ostamaan  vielä luvatut karkkipehmikset lähimmältä abc:ltä. Muut ostivat hamppareita, kun me vedimme iltapalaksi pelkät pehmikset. Mutta kerrankos sitä lomalla ollaan. Ja olihan se lomafiilis aivan eri luokkaa, kuin mummolavierailut ja kotona olo. Sellainen oikea loma.

// Elina


 


Kommentit

Suositut tekstit