torstai 29. lokakuuta 2015

Ole rohkea

"Kyllä sinä jaksat! Yritä vielä. Täytyy jaksaa yrittää! Hyvä, hyvä, yritä vain"

Meidän kotona koitetaan kannustaa, tsempata, rohkaista. Toisinaan siitä rohkaisusta riittää meille vanhemmillekin. Kuten tässä taannoin kun puoliso siivosi lasten kanssa lastenhuonetta. Esikoinen rohkaisi ja kannusti, kun iskä yritti väittää ettei jaksa. Piti kahvipaussin ja jatkoi taas. Kun esikoinen huomasi, hän jatkoi kannustusta: "Hyvä isi, tiesin, että pystyt ja jaksat kun vain yrität. Hyvä! Hienoa, onnistut!"

Samat sanat kävisi nyt itsellekin. Hyvä että yritin. Meillä oli Salossa viime viikonloppuna Keskustanuorten liittokokous. Monien kyselyjen ja pyyntöjen jälkeen päätin lähteä mukaan varapuheenjohtajakisaan. Ajattelin, että se homma onnistuisi vielä tässä muun ohella. 

Tiesin kyllä ennakkoasetelman - sen ettei kaikki pidä kirjoituksistani. Siksi kyselin vielä lisää ihmisten mielipiteitä ja kannustusta ja positiivista palautetta tuli niin paljon, että päätin lähteä todenteolla kisaan mukaan.

Mika Waltarin sanoin: "Tartu sinä moukariin ja tao oma aikaasi kuin hehkuvaa rautaa. Älä pelkää suuria aiheita, sillä ihminen kasvaa työnsä mukana."

Pahin pettymys ja suru varapuheenjohtajakisasta alkaa hellittää ja alkaa nähdä jo asian valoisat puolet. Niin paljon kaunista ja hyvää. Niin paljon kaunista ja hyvää palautetta. Niin monta hyvää syvällistä keskustelua. Rohkeita sanoja, eteen päin kannustamista. Tämä oli tärkeä kisa käytäväksi ja keskusteltavaksi. En kadu. En missään nimessä. 

Kun on tuntenut olevansa pitkään ulkopuolinen, antoi kampanja ja monien ihmisten tuki uskoa omaan tekemiseen ja uskoa siihen, että minäkin mahdun mukaan. 84 ääntä, melkein puolet liittokokousedustajista, se on paljon. Kuten kaikki se mieletön positiivinen palaute siitä, että minun on jatkettava omalla tielläni. Jatkettava kirjoittamista, jatkettava asioiden avaamista, avointa keskustelua ja arvojen takana seisomista - oman poliittisen itsemurhankin uhalla.

"Ole rohkea. Sinulla täytyy olla uskallusta myös epäonnistua. - Ennen kaikkea, älä masennu, älä katkeroudu, älä koskaan vihaa ihmistä."


6 kommenttia:

 1. Harmi, mutta kuten itsekin sanoit: pysy sinuna ja jatka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näin koitan. Pettymyksen kautta kohti uutta. ^_^

   Poista
 2. Pettymysten kautta kasvaa omana itsenään. Sillä hetkellä ei lohduta yhtään, mutta myöhemmin sen huomaa ja on kiitollinen kokemuksesta. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista