Kohti unelmieni kroppaa (& Blogimiitti Alexander Health Clubilla)

Jos puhutaan hetki unelmien kropasta. Minun unelmieni kroppa on muuta kuin vain sixpackiä, treenattua persettä ja kiinteitä rintoja. Unelmien kroppa sellainen, jossa on hyvä olla. Kropassa täytyy toimia niin suolisto kuin pääkin. Unelmien kroppa luo siis hyvinvointia ulos ja sisälle päin. Kroppa, jossa voi olla sinut itsensä kanssa, ja josta löytyy riittävä määrä lihasta, rasvoja, bakteereja, kuituja ja erilaisia hivenaineita. Kroppa joka jaksaa kantaa painavampaakin rinkkaa, juosta pitkää matkaa ja nousta aina rankkojen jaksojenkin jälkeen uudelleen.

Syksy on uusi alku ja mahdollisuus myös tällä saralla. Arki ja päivät täyttyy, kun koulut, päiväkoti, uudet ja vanhat työt sekä kokoukset varastavat ison osan vuorokaudessa olevista tunneista. Yrityksen velat painavat niskassa, samoin jatkuva väsymys ja riittämättömyyden tunne. Päästäkseen pois oravanpyörästä, piti sinne hypätä nyt nelinkontin.

Olen järjestänyt pikku hiljaa kalenteria, paloitellut tavoitteita, kuunnellut Aki Hintsasta kertovaa äänikirjaa ja yrittänyt ymmärtää mikä merkitys oikealla päivärytmillä, ihmisillä, riittävällä levolla, ravitsemuksella ja liikunnalla on omalle hyvinvoinnille. Kaikki entuudestaankin tuttuja, mutta silti nämä vuodet jättänyt noudattamatta noita yksinkertaisia neuvoja. On yksinkertaisesti ollut liian paljon kaikkea - ja samalla vähiten niitä tärkeimpiä asioita. Niitä, joilla pitää itsestään - ja sitä myöten myös läheisistään - huolta.


Vaikka olen kammonnut koko kolmekymmentävuotisen ikäni järjestystä, käskyjä, rutiineja, on silti juuri intti ollut elämäni parasta aikaa pääkopalle. Joku voisi sanoa, että hitaat on immeisen piuhat ja melkoinen jästipää saa olla, kun ei tuota asiaa haluaa sisäistää ja myöntää. Toki on aivan eri asia, kun joku muu tekee sekä päiväohjelman, pyykkihuollon että ruoan ja vastuutakin tarvitsee kantaa vain itsestään palkasta nyt puhumattakaan.

Ensimmäiset askeleet rotkon pohjalta pääsemiseksi on nyt otettu. On päivätyö ulkopuolisella, lasten kokopäivähoito ja esikoisen koulu, jotka luovat arkeen tuttujakin rutiineja. Rutiineja, joiden ympärille täytyy rakentaa muu. Riittävä aika levolle, aika hyvän terveellisen ruoan valmistamiselle, aika perheelle, parisuhteelle - ja aika liikunnalle.

Kun perheen kanssa vietettäväksi ajaksi jää enää kello viiden ja yhdeksän välillä illalla arkipäivisin 3-4 iltaa viikossa, ei sitä aikaa mielellään käyttäisi enää omiin harrastuksiin. Edes siihen liikuntaan. Silti se pitäisi saada jotenkin mahdutettua mukaan oman jaksamisenkin kannalta.
Kävin toukokuussa tutustumassa oululaiseen Alexander Health Clubiin yhdessä toisten bloggareiden kanssa. Tuolloin ei ollut vielä mahdollisuutta (eikä järkeä) alkaa kulkea salilla keskustassa Aleksanterinkadulla. Tykästyin kumminkin saliin, sillä sen toimitusjohtaja ja personal trainerinakin työskentelevä Matti Kataja kertoi salin kuukausihintaan kuuluvista personaltrainer-palveluista, aamupalapöydästä, muista palveluista ja siitä kuinka heille on kunnia-asia tuntea jokainen asiakas, myös nimeltä. Tavoitteena on tehdä tehdä jokaisen asiakkaan treenaamisesta mahdollisimman mutkatonta ja viihtyisää. Ja se näkyi myös siinä kuinka monta muuta pientä asiaa on mietitty loppuun saakka: Salilta on mahdollisuus lainata treenivaatteet, käydä kulkukortin turvin silloin kun se parhaiten omaan aikatauluun sopii, niin ja salilta löytyy myös pyyhkeet ja perustuotteet peseytymiseen ja hiustenlaittoon.

Nyt olisi siis itselläkin sauma ottaa aamutreenit keskustassa muutaman kerran viikossa ennen töiden alkua. Olenkin jonkin verran nyt vertaillut eri saleja, niiden käytettävyyttä, hintaa, palveluita ja kokoa. Alexander Healt Clubin osalta viehätti sijainnin lisäksi erityisesti palveluiden kattavuuus, mutta myös salin koko, se ei ole liian iso, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittava. Se on persoonallinen ja sopisi juuri siihen harjoitteluun, jota tarvitsisin omien tavotteiden saavuttamiseksi.
Keväällä asetettiin nimittäin yhden sodanajanjohtaja (ruk) -kurssilaisen kanssa tavoitteeksi omasta kunnosta huolehtiminen ja mittareiksi loppuvuodesta Cooper-testi, erikoisjoukkojen valintatestit sekä sixpackin näyttävyys (vielä ei tosin ole ihan varmaa että miten tämä mitataan, kaiken lisäksi olen toistaiseksi pahasti häviöllä). Enkä aio hävitä tätä skabaa!

Pitänee siis selvitellä myös sekin miltä salilta saisi parhaan perseelle potkijan tälle projektille. Tuo sojo-kurssi toimi hyvin cooperin testin osalta alkukuntoiluna, mutta tällä kunnolla ei ihan erikoisjoukkojen testejä läpäistä. Etenkin jos tavoitteena on kolmen tonnin cooper-kunto, 10kg repun kanssa 15km maastojuoksu alle 105min. Ja toisessa testissä pitäisi juosta 10kg repun kanssa ensin 2km 10min ja sitten perään repun kanssa 3000m alle 14min. Lisäksi sukellus altaassa vähintään 25m. Aina voidaan toki siirtää kurssikaverin kanssa testipäivää keväälle ja kysyä päästäisiinkö yhdessä erikoisjoukkoihin hakevien kanssa puolustusvoimien virallisiin testeihin. Siinä olis motivaatiota kerrakseen - ja muillekin seurattavaa.

Ei sillä ettenkö haluaisi unelmieni kroppaan myös kunnon sixpackiä, treenattua persettä ja kiinteitä rintoja. Voisihan ne olla ihan kivat. Olisipahan jotain näkyvääkin.


Lisätietoa kuntosalista, jäsenyysvaihtoehdoista ja lisäpalveluista löytyy
Alexander Health Clubin kotisivuilta

sekä Facebookista ja Instagramista @alexanderhealthclub.

Tsekkaa myös muut kevään blogimiitistä kertovat blogipostaukset: 
At Home blogi: A -luokan hyvinvointia


Kommentit

Suositut tekstit