torstai 31. heinäkuuta 2014

Valmistaudutaan vauvaan!


Olen löytänyt mukavasti odotusblogeja, joissa laskettuaika osuu myös syksyyn. Näin kolmannen kohdalla moni asia on jo entuudestaan tuttua, tavaroita ja vaatteitakin on omasta takaa eikä asiat pyöri mielessä kuten esikoista tai toista lasta odottaessa. Esitietolomake on täytetty, nimet keksitty, synnytystoivelista kirjoitettu ja sopivat tuplat hakusessa. Takana kaksi varsin erilaista raskautta, synnytystä ja vauva-aikaa. Olemassa kaksi ihanaa lasta entuudestaan. Stressiä en hankinnoista ole ottanut enkä muistanut muistella mitä kaikkea pitäisi muistaa. Esimerkiksi sairaalakassin olin unohtanut jo kokonaan. Toisesta lapsesta se oli varmuuden vuoksi alustavasti pakattuna rv 20 alkaen.

Olen innostunut kommentoimaan toisten odottajien kirjoituksia ennenaikaisuudesta, tuplarattaista, ikäeroista, vauvanvaatteista, tavaroista, sairaalakassista ja niiin edelleen. Välillä kommenteistani on tullut oikeita maratoonivastauksia joten koostinkin niistä nyt oman muutaman postauksen Valmistaudutaan vauvaan -sarjan: Vauvatavarat; Synnytystoivelista ja sairaalakassi; Imetys, pumppu ja pullo; Isommat sisarukset sekä Isyyspakkaus, varpajaiset ja babyshowerit (ja no-more-babies-bailut).

Sarjan ensimmäisen bloggauksen julkaisen huomenna. Sitä ennen voitte käydä kurkkimassa alla olevia kirjoituksia ja blogeja vauvanodotukseen liittyen. Oikein hauskaa viikonlopun alkua ja antoisia lukuhetkiä!

Kotimme pikkukangas (Keltaisen talon tarinoita): Hankintalistaa vauvaa varten
Hormonihirviön päiväkirja: Valmistautumista vauvaan
Äiti ja Melukylän lapset: Ikäerosta

(Ps. Me suuntaamme taas aamusta äitipolille - saa nähdä vauvan ja kuulla tämän hetken tilanteen)

10 kommenttia:

 1. Varmasti kolmannessa raskaudessa kaikki on jo sen verran tuttua ja hyvin painunut mieleen, ettei raskausaika ole samanlaista "hössötystä", jos nyt niin voi sanoa :) Ja kun kotona on jo ennestään kaksi, niin kuukaudet menee ihan hujauksessa. Ihana tuo että on ollut rv 20 alkaen sairaalakassi pakattuna valmiiksi :D Ei ole ainakaan kiire tullut! Itse pakkasin eilen (rv 33). Katsovatko sinulta vielä tässä vaiheessa ihan normaali tarkastuksessa vauvan ultralla ? Täällä ei ole yhtään ultraa rakenneultran jälkeen, ellei ole jotain normaalista poikkeavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailen lisää tässä paremmalla ajalla ja ehkä noista tulevistakin postauksista avautuu lisää, mutta tässä lapsilukua käsittelevässä tekstssä "Vielä yksi, kiitos" jonkin verran käyn meijän historiaa läpi. :) Olen siis riskiraskaanaolija edellisten raskauksien perusteella ja siksi seurannassa äitipolilla. Ja vaikka nyt näyttää kohtuu hyvältä, oli jo viime käynnillä ja tälläkin kertaa istukan virtauksissa vastusta, vaikka pistän päivittäin verenohennuslääkettä. Jos en olisi jo ennestään seurannassa, niin nyt olisin.

   Poista
  2. Kävinkin lukemassa tuon postauksen niin vähän selvensikin historiaa! On teillä ollut kyllä todella rankkaa, mutta onneksi kuitenkin onnea ollut, että olette saaneet jo kaksi tervettä lasta ja nyt kolmas pian tuloillaan. Toivottavasti kaikki menee nyt hyvin loppuun asti :)

   Poista
  3. Kiito :) Jo ei nyt kaikki hyvin, niin kun menisi riittävätn hyvin. Selvittäisiin molemmat hengissä ja mahdollisimman vähillä vammoilla, niin sekin olisi oikein hyvä <3

   Poista
 2. Mulla oli esikoisen kanssa sairaalakassi pakattuna ehkäpä kuukautta ennen. Toisen kanssa sen pakkaaminen jäi ja jäi, kunnes tuli aika lähteä synnyttämään. Siinä sitten supistusten kourissa ähistessäni pakkasin kassia ja tuumin, että mahdollisen kolmannen kanssa pidän kohtuuden matkassa :)

  Meillä on kahdeksas päivä aika äitipolille, sitä odotellessa. Kerrohan sitten teidän äitipolikuulumiset, kunhan ehdit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä mennyt taas kiireessä ja nyt ei jaksa - koitan huomenna viimeistellä tuon tekstin, jotta saan sen julkaistua :) Yllä noita kuulumisia hiukan kirjoittelin. Ja noista riskiraskaus syistä tykkäisin, että se kassi olisi valmiina. No ei ole - ja ehtiihän se mies (taas) tuoda tavaroita jälkikäteenkin.

   Poista
 3. Kuudenteen mennessä se on kadonnut se viimeisinkin stressi vauvahankinnoista ja muista valmistautumisista... Siten sitten tiedä onko hyvä vai huono juttu, kun laskettuun aikaan on vajaa viikko, eikä pinnistä vieläkään ole pesty ja pedattu, tuttipullojakin on kaapissa vain yksi, pumppu on kokonaan hävyksissä ja imetysliivitkin tulleet tiensä päähän, eikä uusia jaksaisi hankkia...

  muthei, eihän se vauva tarvi oikeasti paljon mitään. Vanupuikot ja septidinit on muutenkin päivittäiskäytössä, että ainakin saadaan napa puhtaaksi, ja voihan ne vauvan silmät putsata rähmästä samanlaisilla vanulapuilla, joilla esikoinenkin putsaa silmänsä meikistä ;) Voihan se vauva nukkua vieressä, jos en sänkyä jaksa laittaa ja vaatteet on sentään varastosta pesty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Varmasti kuudennen kanssa on jo erilaista. Meille ei niin montaa tule. Toki lääkäreiden mukaan neljäkin sektiota olisi turvallista tehdä, mutta eiköhän tämä jää meillä tähän kolmeen.

   Ps. Pinnis on turha :D Esikoisella sentään vielä jotenkin käytettiin (lähinnä siitä syystä että apneahälytin toimisi eikä ottaisi meidän liikkeitä ja jättäisi huomaamatta esikoisen hengityskatkoksia), toinen on nukkunut varmaan pinnasängyssä kahdesti (nukkui päikkärit liinassa ja sitterissä, yöt vieressä), enkä usko että kolmaskaan tuota hirveästi käyttää, mutta on "perintökalleus". Isäni on nukkunut siinä vauvana, samoin minä, ja on ilmainen joten saa olla nurkissa vauva-ajat :)

   Poista
 4. Meillä ensimmäinen syntyi rv 34+2 (la oli 6.9 ja poitsu päätti syntyä kesähelteillä heinäkuun lopussa), joten toista odottaessa sitten oli kaikki valmiina jo hyvissä ajoin . Toinen päätti sitten viihtyä pidempään, rv 41+4 tuli maailmaan. Mun blogissa on postaus "omasta äitiyspakkauksesta" - eli mihin 140e riittää ja mitä itse ostelin toista odottaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, taisinkin muuten lukea tuon sunkin postauksen vaihtoehtoisesta äitiyspakkauksesta. Ja mua jäi hesarin jutun luettuani häiritsemään etten toiselle ja kolmannelle sittenkin ottanut pakkausta. Olsin saanut myytyä sen parempaan hintaan ulkomaille ja ostettua itse enemmän. Lähinnä nuo rahat mennyt turvaistuimiin molemmilla kerroille. Keskimmäiselle ostettiin kaukalo, esikoisella oli aikanaan sukulaisilta lainassa. Ja nyt pitää ostaa esikoiselel isompi istuin, jotta keskimmäinen saa sen istuimen ja kumminkaan kaukaloa ei voi vielä myydä kun se jää vauvalle. :) Jotenkin ihana ajatus, että kohta pääsee toisesta päästä myymään pientä tavaraa ja vaatetta ja saa sitten niillä rahoilla aina ostettua isompien jutuja. Nyt kun kaikki raha vielä katoaa, kun mitään lasten tavaroita ja vaatteita ei ole koskaan myyty, vaan ovat joko seuraavalla käytössä tai odottamassa seuraavaa käyttäjää.

   Poista