maanantai 16. toukokuuta 2016

Kesäkuntoon!

Oltiin reissussa viime viikolla. Käytiin perheen kanssa Silja Serenadella Helsinki-Tukholma risteilyllä. Oli sitten minun ja lasten ensimmäinen kerta tuollaisessa hehtaarilaivassa. Meidän perheen yhdistetty hiihto&kesäloma. Hommaa piisaisi. Aikaa ei. Pakko se on silti osata repiä aikaa välillä vähän muuhunkin. Ja tämä kesä! Niin mahtavia ilmoja ollut jo toukokuun alusta asti ja pystytty nauttimaan takapihan terassikeleistä, trampoliinistä, leikkimökistä ja ihan vaan ulkoilusta.
Vielä piisaa kiirettä ja koitan samalla täyttää kalenteria kesän osalta oman yrityksen töillä: vaatetta, lastenkirjaa, uusia kankaita, markkinoita sekä terveys ja liikuntajuttuja. Kun innostun jostain, se yleensä vie mukanaan. On pakko kaivaa tietoa lisää ja lisää. 
Kuten jo aiemmin olen kirjoittanut omista terveysriskeistä, on ollut mahtava huomata, että kalaöljyllä on ollut mm. meidän kuopuksen ihottamaan positiivisia vaikutuksia. Toivon myös että omasta kehosta huolehtiminen pitäisi esimerkiksi veritulpat ja reuman pitkään poissa kuvioista. 

Matala-asteisesta tulehduksesta suosittelisin teillekin esimerkiksi tätä hesarin artikkelia: Salakavala tulehdus riivaa satojatuhansia suomalaisia.
"Sadattuhannet suomalaiset saattavat kärsiä matala-asteisesta tulehduksesta. Se on yhteydessä muun muassa masennuksen, diabeteksen ja syövän puhkeamiseen. Se aiheuttaa syöpiä ja verisuonitauteja. Sitä saattavat potea jopa sadattuhannet suomalaiset. Sillä on pelottava nimikin: matala-asteinen tulehdus. 
On vain yksi ongelma. Se ei tunnu miltään, eikä sitä tutkita lääkärissä. Mistä tietää kärsivänsä tulehduksesta? Pitääkö siitä huolestua? Miten sitä voi torjua? Matala-asteinen tulehdus ei ole sairaus. Se on tila, jossa elimistö reagoi ärsytykseen erittämällä tulehdusvälittäjäaineita. Kun tulehdus jatkuu vuosikausia, kehon toiminta häiriintyy: esimerkiksi verisuonten seinämät tukkeutuvat helpommin, ja soluissa tapahtuu mutaatioita. Lopulta ihminen saattaa saada esimerkiksi sydäninfarktin tai syövän.
"Matala-asteinen tulehdus on selitysmalli, joka valottaa sitä, miksi epäterveellisinä pidetyt elintavat ovat haitallisia", sanoo matala-asteisesta tulehduksesta väitellyt lääkäri Tiina Ahonen.
Tulehduksen haitallisuudesta on alettu puhua julkisuudessa vasta viimeisten kymmenen vuoden aikana, eikä tulehduksen roolia sairauksien synnyssä vieläkään tunneta tarkkaan. Tulehdus ei ole ainoa kansantautien aiheuttaja, mutta vähintään merkittävä osasyyllinen."
Kannattaa testauttaa oman kehon tila ja muuttaa esim. omega 6:omega 3 suhdetta terveempään suuntaan. Suhdeluku pitäisi olla mielellään lähempänä 3:1. Valitettavasti suhdeluku kumminkin lähentelee  Pohjois-Euroopassa 12:1 ja USA:ssa 25:1. (Henkilöillä, jotka olivat käyttäneet Balance Oilia suositellun määrän 120 päivän ajan, oli keskimääräinen tasapainoarvo lähellä 3:1) Moni kalanmaksaöljy sisältää aivan liian vähän omega 3 rasvahappoja, kun sen suositeltava annosmäärä olisi noin 1,5g (50 kiloa) kohti.

Momelin toukokuun tarjouksena vinkkaankin teille tämän "Kesätasapaino -pakettitarjouksen".

//Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti